Akár 150-nel is lehet döngetni az autópályán

Több más változás mellett megemelik egyes autópálya-szakaszokon a legnagyobb megengedett sebességet. Csehországban.

2024. január 29., 08:30

Szerző:

Egy új törvény lehetővé teszi, hogy a magánszemélyek 17 éves koruktól szerezzenek tanulói vezetői engedélyt, az autósiskolai képzés pedig 15 éves és 6 hónapos kortól indul. A fiatal sofőrök 18 éves korukig csak tapasztalt sofőr-mentor felügyelete mellett vezethetnek, szabálytalanság esetén ő kapja a büntetést is, viszont egyes autópálya-szakaszokon megemelik a legnagyobb megengedett sebességet – írja a kreszvaltozas.hu alapján az Inforadio.hu

A 25 km/órát meghaladó végsebességű vagy 25 kg-nál nagyobb tömegű, 14 km/órát meghaladó sebességű elektromos robogók üzemeltetőinek mostantól kötelező biztosítást kell kötniük.

2024. január elsejétől a sofőröknek nem kell mindenkor maguknál tartaniuk a vezetői engedélyt, vagy a jármű forgalmi engedélyét. Az ellenőrzésekhez elegendő egy érvényes személyi igazolvány felmutatása.

Egyes szakaszokon már 150-el lehet hajtani a cseh autópályákon

Januártól egyes szakaszokon a megengedett sebesség az autópályákon 150 km/órára emelkedik a korábbi 130 km/óráról. A változás csak az erre a sebességre alkalmasnak és biztonságosnak ítélt szakaszokra vonatkozik. A közlekedési tárca tájékoztatása szerint jelenleg három ilyen szakaszt terveznek üzembe helyezni két éven belül.

A legjelentősebb szigorítás a vezetés közbeni telefonálással jár. Jelentősen megemelték a mobileszköz vezetés közbeni használatáért kiszabott bírságot. Az idei évtől 2500-3500 korona (40-55 ezer forint) és 4 büntetőpont jár a kézben tartott mobiltelefon használatáért.

A közlekedési büntetőpontrendszer egyszerűsítése a másik jelentős változás Csehországban. A közlekedési szabálysértéseket és szabálysértéseket nyomon követő pontrendszer öt szintről háromra egyszerűsödött. A közlekedési szabálysértés esetén – súlyosságuk alapján – mostantól kettő, négy vagy hat pontot kapnak. Az enyhébb szabálysértések, például a helytelen parkolás enyhébb büntetést vonnak maguk után, míg a súlyosabb szabálysértések, mint például az ittas vezetés vagy a jelentős sebességtúllépés, nagyobb büntetést von maga után. Ha egy sofőr két súlyos, vagy három közepesen súlyos szabálysértést követ el, a vezetői engedélyét elveszik.

Itthon legalább a matrica ára szépen emelkedik

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, hazánkban a vármegyei matricák népszerűsége ugrásszerűen megnőtt, amely leginkább annak köszönhető, hogy a 10 napos matrica arányaiban jobban drágult az elmúlt években. Az egynapos matrica jövő márciusi bevezetése sem rendezi át érdemben ezt a trendet, mert a személyautókra (és motorkerékpárokra) érvényes D1 kategóriában 5150 forintba kerül majd, miközben a 10 napos 6400, az éves vármegyei pedig 6600 forint lesz 2024-ben.

Az uniós kötelezettségnek tehát eleget tesz a kormány, azonban az autósok igényének aligha – az ár ugyanis az EU által megszabott maximum, az éves matrica árának (57 260 forint) 9 százaléka. Az egynapos matrica árának meghatározása megegyezik a környező országok gyakorlatával.

Magyarországon jövőre 230 kilométerrel bővülhetnek a fizetős útszakaszok így összesen már megközelítőleg 2 ezer kilométeres gyorsforgalmi úthálózaton kell e-matricát használni. Fizetős lett teljes hosszában az M0-s, az M44-es a Lakitelek/Tiszakécske csomóponttól Békéscsabáig, az M30-as Miskolc észak és dél között, az M6-os Bátaszék és az M6-M60 csomópont közötti részén, az M4-es Jászberény és Abony-észak, illetve Abony-kelet és Szolnok-nyugat szakaszán, valamint az M76-os Balatonszentgyörgytől Keszthely-Fenékpusztáig.

(Fotó: 168.hu)

21:37

A Diákhitel Központ korábbi vezetőjének, Varga Judit volt férjének elmondása szerint a legfelső politikai körökből nem kapott támogatást az elmúlt hetekben, de belső fideszes körökből igen, „illetve olyan helyekről is kaptam támogatást, amit nem gondoltam”. Példaként egyházi vezetőket, régi barátokat, illetve a Történelmi Magyar Családok Szövetségét említette – derül ki Magyar Péter Telexnek adott interjújából.

18:54

Amióta mérik, most először a legszegényebb magyar régió is eléri az EU fejlettségének felét, de a fél ország az uniós lista leghátsó részén van – sőt, ha a francia tengerentúli helyek nélkül számolunk, akkor a Dél-Alföld is visszacsúszott az európai legszegényebb húszba. Budapest eközben még jobban teljesít, az országból a főváros és környéke tudott szebb növekedést felmutatni - írja a hvg.hu.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) jelenlegi főigazgatója nyerte a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főigazgatói pályázatát – közölte az Index információi szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter a Nemzeti Kulturális Tanács mai, keddi ülésén.