Apa és fia halt szörnyet a börgöndi repülőnapon

A Délmagyar információi szerint Rózsavölgyi Vilmos és fia, Árpád vesztették életüket a börgöndi repülőnapon.

2023. szeptember 10., 20:55

Szerző:

Amint arról beszámoltunk, lezuhant az egyik, bemutatót tartó repülőgép a börgöndi repülőnapon vasárnap. Egy T-28 Trojan típusú gép zuhant le. A repülőben ketten ültek, egy szegedi apa és fia. A Délmagyar úgy tudja, hogy a repülőgépet Rózsavölgyi Vilmos és fia, Árpád vezette.

A HA-RDM lajstromjelű T–28-as Trojan kisrepülő a földetéréskor felrobbant, a gépen tartózkodóknak esélyük sem volt a túlélésre. 

„A repülő a zuhanás közben a földbe csapódott egy parkoló személygépkocsi mellett, amelynek következtében mindkét jármű kigyulladt. A rendezvény biztosítását végző, a helyszínen tartózkodó fehérvári tűzoltóegyesület azonnal megkezdte a tűzoltást és a mentést”

– mondta Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér megyei katasztrófavédelem szóvivője.

„A rendezvényt biztosítók mentők kezdték el az ellátást, újabb mentőautók és három mentőhelikopter is érkezett. Egy kislány, egy nő és egy férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett, őket a mentőhelikopterekkel szállítottuk budapesti kórházakba, egy kisfiú könnyebben sérült, őt mentőautóval szállítottuk Székesfehérvárra” – mondta el a Híradónak Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Az RTL úgy tudja, a család tagjai sokkot kaptak. A nézők közül sokan megijedtek, a légiparádé nem folytatódott, a repülőnap további programjait azonnal felfüggesztették a szervezők.

A légcsavaros sportrepülő 2021-ben került Szegedre.

(Kiemelt képünk: Székesfehérvár, 2023. szeptember 10. Helyszínelők a börgöndi repülőternél, Székesfehérvár közelében, ahol lezuhant egy Trojan típusú kisrepülőgép 2023. szeptember 10-én. A rendőrség közlése szerint az eddig ismeretlen ok miatt a börgöndi repülőnapon lezuhant sportrepülőgép egy parkoló személygépkocsi mellé esett, amely a becsapódó alkatrészektől kiégett. Az elsődleges adatok alapján a pilótán kívül egy ember tartózkodott a repülőgépen, ők a helyszínen életüket vesztették. A személygépkocsi utasai közül hárman súlyos égési sérüléseket szenvedtek, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. MTI/Lakatos Péter)