Videón a tragikus baleset: földbe csapódott egy bemutatót tartó repülőgép

Ketten életüket vesztették. 

2023. szeptember 10., 17:50

Szerző:

Lezuhant az egyik, bemutatót tartó repülőgép a börgöndi repülőnapon vasárnap – közölte a székesfehérvári önkormányzat kommunikációs központja az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a baleset ismeretlen körülmények között történt, a tűzoltók és a mentők nagy erőkkel a helyszínen vannak.


A repülőnap további programjait azonnal felfüggesztették a szervezők.


Sajtóinformációk szerint egy T-28 Trojan típusú gép zuhant le. A repülőben ketten ültek, esélyük sem maradt a túlélésre, hiszen a gép felrobbant a földbe csapódáskor.

A felvételen látszik, amint a kisrepülő elég alacsonyan áthúz a repülőtér felett, majd csinál egy befejezetlen orsót, aminek a végén a pilóta nem tudja kiemelni a gépet, és a földbe csapódik.

A Telex úgy tudja, a kisrepülő egy személyautó közelében csapódott a földbe. Mindkét jármű kigyulladt. Két ember meghalt (ők valószínűleg a gépen ültek), három másik ember (egy nő, egy kislány és egy férfi) súlyos égési sérüléseket szenvedett (valószínűleg akik az autó közelében voltak), őket mentőhelikopterekkel szállítják budapesti kórházakba. Egy kisfiú könnyebben sérült, őt helyszíni ellátás után a Székesfehérvári kórházba szállítják.

(Kiemelt képünk: a szerencsétlenül járt T-28 Trojan kisrepülőgép. Forrás: Feol)

 

 

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.