Videón a tragikus baleset: földbe csapódott egy bemutatót tartó repülőgép

Ketten életüket vesztették. 

2023. szeptember 10., 17:50

Szerző:

Lezuhant az egyik, bemutatót tartó repülőgép a börgöndi repülőnapon vasárnap – közölte a székesfehérvári önkormányzat kommunikációs központja az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a baleset ismeretlen körülmények között történt, a tűzoltók és a mentők nagy erőkkel a helyszínen vannak.


A repülőnap további programjait azonnal felfüggesztették a szervezők.


Sajtóinformációk szerint egy T-28 Trojan típusú gép zuhant le. A repülőben ketten ültek, esélyük sem maradt a túlélésre, hiszen a gép felrobbant a földbe csapódáskor.

A felvételen látszik, amint a kisrepülő elég alacsonyan áthúz a repülőtér felett, majd csinál egy befejezetlen orsót, aminek a végén a pilóta nem tudja kiemelni a gépet, és a földbe csapódik.

A Telex úgy tudja, a kisrepülő egy személyautó közelében csapódott a földbe. Mindkét jármű kigyulladt. Két ember meghalt (ők valószínűleg a gépen ültek), három másik ember (egy nő, egy kislány és egy férfi) súlyos égési sérüléseket szenvedett (valószínűleg akik az autó közelében voltak), őket mentőhelikopterekkel szállítják budapesti kórházakba. Egy kisfiú könnyebben sérült, őt helyszíni ellátás után a Székesfehérvári kórházba szállítják.

(Kiemelt képünk: a szerencsétlenül járt T-28 Trojan kisrepülőgép. Forrás: Feol)

 

 

A Szabad Európa megtudta, hogy egy uniós precedensítélet lehetőséget ad arra, hogy utólag is vizsgálni és korrigálni lehessen az emberek számára káros felvásárlásokat, akkor is, ha a kormány nemzetstratégiai kivételnek tart valamit. Egy ilyen per már le is zárult, a GVH-nak kötelező lesz vizsgálnia a Vodafone felvásárlását

Nem kicsit, nagyon: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke nyílt levelet írt Magyar Péternek, amelyben kifejtette, hogy szerinte a Tisza Párt alelnöke egy tőről metszett fideszes politikus, aki ugyan új a politikában, de „régi, jól ismert fideszes szöveget nyom”.

Nettó 1 milliárd 893 millió 839 ezer (bruttó 2 milliárd 390,5 millió) forintos keretszerződést írt alá az állami Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Zrt. a Lounge Event Kft. és a Visual Europe Zrt. kettősével március 11-én az Államalapító Szent István ünnepe alkalmából tartandó tűzijáték rendezvényszervezési feladataira -  tudta meg az rtl.hu