Pedofil-ügybe akarják keverni a Szikra Mozgalom tagjait

Az Antifa-ügy nyomozása során tartottak házkutatást D. Krisztina Szikra-tag lakásán: akkor a rendőrök pedofil felvételekre bukkantak. A Szikra-alapító Jámbor András országgyűlési képviselő szerint bele akarják keverni egy ügybe, amihez semmi köze.

 

2023. június 16., 09:57

Szerző:

A Magyar Nemzet cikke emlékeztet a szélsőbaloldali Antifa nevű szervezet év elején elkövetett brutális támadássorozatra a fővárosban. Február 10-én egy símaszkos, felfegyverzett banda hátulról megtámadott és véresre vert egy negyven év körüli férfit Budapesten. Nem sokkal később kiderült, ez a leszámolás egy akciósorozat része volt.

Az Antifa-csoport tagjai február közepéig összesen nyolc járókelőt támadtak meg a főváros négy pontján. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt folytat eljárást az ügyben, és már a támadások első napján nyomozócsoportot állítottak fel a tettesek kézre kerítésének érdekében.

A büntetőeljárás során a rendőrség számos helyszínen tartott házkutatást, ekkor kerültek elő azok a felvételek, amelyeken 12. életévét be nem töltött személy sanyargatása, illetve erőszak alkalmazása látható, ami miatt gyermekpornográfia bűntett megalapozott gyanújával rendeltek el nyomozást – idézi a Magyar Nemzetet a 24.hu.

Jámbor András a Facebookon azt írta, lejáratókampányt folytatnak ellene.

Bele akarnak keverni egy olyan pedofil-ügybe, amihez semmi közöm. Az igazamat, ironikus módon, pont a rendőrség és a Magyar Nemzet igazolja – fogalmazott.

A 24.hu megkeresésére a BRFK közölte: a Budapesten 2023 februárjában elkövetett antifa-támadásként hivatkozott bűncselekmény sorozat nyomozása során végrehajtott eljárási cselekmények során a rendőrök adathordozókat is lefoglaltak.

Hozzátették: a felvételeket tartalmazó informatikai eszköz tulajdonosa egy férfi, aki nem volt gyanúsított a közösség tagja elleni erőszak bűntett miatt folytatott eljárásban.

(Kiemelt kép: archív – Jámbor András Facebook-oldal)

 

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.