Államtitkár: Politikai hisztériakeltés a Fudan elleni tüntetés

Schanda Tamás, az ITM államtitkára is megosztotta gondolatait a mai megmozdulásról.

2021. június 5., 17:30

Szerző:

Politikai hisztériakeltésnek nevezte a kínai Fudan Egyetem ellen meghirdetett szombati tüntetést az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára, Schanda Tamás. Szerinte alaptalan pletykák és sajtóinformációk miatt tiltakoznak a szervezők.

„A tiltakozásnak azért nincs értelme, mert még csak a tervezésnél tart a folyamat" – mondta. Szerinte sem a költségekről, sem a megvalósításról nincs döntés, csak 2022 második felében várható, elfogadott tervek birtokában.

Az államtitkár így folytatta: ha a fővárosi és kerületi vezetők „politikai bohóckodás" és utcatábla-avatók helyett hajlandók végre dolgozni is, akkor a tárgyalóasztalnál segítsenek az előkészületekben. Ellenkező esetben az ő felelősségük lesz, ha a nagyszabású településfejlesztés helyszíne megmarad rozsdatemetőnek, szeméttelepnek vagy „hatalmas méhlegelőnek."

Véleménye szerint józan ésszel könnyen belátható, hogy a tervezett diákváros az egyetemmel jól kiegészítik egymást.

Az államtitkár kijelentette, a kormány továbbra is azt szeretné, ha a magyar fiatalok a jövő nyertesei lennének, az egyetemi beruházás pedig a diákvárosi fejlesztéssel együtt élhetővé, vonzóvá tenne egy „lepusztult, elhanyagolt" fővárosi területet.

(Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)

Tegnap 16:38

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 11:27

Örülhetnek a nyugdíjasok: májusban előbb jön a nyugdíj, ráadásul nekik is lehetőségük nyílik a családi házuk korszerűsítésére.