Olyan algainvázió volt a Balatonon, hogy a főszezon is veszélybe került

2019. szeptember 5., 12:43

Szerző:

Hajszálon múlt, hogy egy rendkívüli algainvázió nem tette tönkre a balatoni főszezont - írja a Balatontipp. A tó nyugati végétől augusztus második felében indult folyamatban az a legijesztőbb, hogy nem tudni, mi és miért történt, illetve várható-e esetleg hasonló.

A lapot az augusztusi ünnepek után keresték meg többen is azzal, hogy a kilencvenes éveket idéző módon bezöldült a Balaton vize. Az alga a hónap végére Tihanyig jutott.

A Balatontipp megkereste a Tihanyi Limnológiai Intézetet, ahol Vörös Lajos professzor azt mondtam hogy nagyon régen nem látott események zajlanak, ami az algát illeti. Miközben az algák mennyiségét jellemző szám, az a-klorofil koncentráció az elmúlt húsz évben egyszer sem haladta meg a literenkénti negyven mikrogrammot, augusztus 26-án száz mikrogrammot mértek a Keszthelyi-öbölben.

 

12:12

Két rendőr megsérült egy szombat éjjeli közlekedési balesetben, amikor egy nagy sebességgel haladó autó nem tudott megállni és elsodorta az út mellett álló, közúti ellenőrzést végző rendőröket, valamint szolgálati kocsijukat Nagyharsányban, közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

11:57

Víz is van, meg vízkorlátozás is, az operatív törzs a helyén, a Honvédség az érintett településeken – osztotta meg Pest megye 2. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője.

2022. július 3., 09:05

Az ukrán-magyar határszakaszon 6724 ember lépett be szombaton Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 5408-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap.