Alföldi Róbert Veiszer Alindának: Mondjuk ki nem szépen, téged elzavarnak

2018. május 30., 09:01

Szerző:

– Mondjuk szépen, véget ért a szerződésed, mondjuk nem szépen: elzavarnak. Tehát, hogy megszűnik valami fontos neked. Talán a legfontosabb. Megszűnik egy műsor. (...) Az nagyon erős visszaigazolás vagy bizonyíték, hogy amiről én úgy gondolom, hogy jól csináltam, azt mások is úgy gondolják, hogy jól csináltam. Én is ezért vagyok most itt. Nem a te két szép szemedért, hanem az ügyért – magyarázta Alföldi Róbert Veiszer Alinda Hír TV-n műsorának az utolsó adásában, hogy eddigi elutasítás után most miért mondott igent meghívásra.

Fotó: Facebook/Veiszer Alinda

A színész-rendező a műsor során átvette a kérdező szerepét, hogy boncolgathassák, hogyan érintette Veiszer Alindát, hogy megszűnik a műsora. - Segít, hogy önazonosként kerülök ki a helyzetből. Hogy nincs olyan pillanata, amire azt mondanám, hogy én akkor, ott föladtam az elveimet. Lehet, hogy van olyan pillanat, amire azt mondom, hogy nem sikerült jól megoldani, de olyan nincs, amiből azt érzem, hogy úgy állok föl belőle, hogy feladtam valamit - mondta a távozásról.

A jövőt tekintve elárulta, bár eddig mindig elhessegette a gondolatot, de elgondolkozott már azon, hogy politizáljon, azonban ez nagyon bizonytalan és egyébként sincs olyan párt ma Magyarországon, amihez csatlakozna.

Alföldi Róbert is bevallotta, gondolkodott azon, hogy csinálnia kellene egy pártot, amit vidékről indítana. Alinda ezzel egyetértett, szerinte is csak vidékről érdemes elindítani. - A pofázáson kívül kell valami mást csinálni? - tette fel a költői kérdést rendező. 

- Pontosan. Valódi arcokat, programot letenni, amikor nem bújhatsz el semmi mögé - helyeselt a műsorvezető.

Alföldi Róbert azt is elmondta, most csak olyan emberekkel beszélget, akik vele egyformán látják a világot, előadásai pedig inkább azokat szólítják meg, akik alapból is hasonlóan látják a világot.

- Úgy érzed, hogy az előadások, amiket csinálsz, azok elszállnak a levegőbe? - tette fel a kérdést ezután Veiszer Alinda. 

- Nem. Azt nem mondtam, hogy elszállnak a levegőbe. Erősítik azokat, akik körülbelül ugyanazt gondolják a világról, mint én.

Bármennyire is kommunikációból élünk te is, meg én is, mégis az a valós kommunikáció, ami valóban arról szól, hogy vállalva azt, hogy nem azt gondolom, te nem azt gondolod, hogy esetleg indulatot, érzelmet is vállalok, hogy ezek a kommunikációk megtörténnek, illetve van-e egyáltalán manapság erre lehetőség, hogy megtörténjen? Ez nekem nagyon nagy kérdés - mondta Alföldi.