Adathalászokra figyelmeztet a Magyar Posta

Rendkívüli figyelmeztetést adott ki a Magyar Posta. Mint írják, nagy gond lehet abból, ha az emberek figyelmetlenek.

2023. november 14., 08:32

Szerző:

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete a Magyar Postával kapcsolatban adta ki a legújabb figyelmeztetését.

Adathalász csalók ugyanis visszaélnek a szervezet nevével és logójával, hogy így jussanak a gyanútlan emberek bankkártya-és egyéb adataihoz – írja a promotions.hu.

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének közlése szerint az eredetire szinte megszólalásig hasonló üzenetekkel bombázzák az embereket, és csomagküldés címen igyekeznek őket átirányítani egy adathalász weboldalra.

A levelek hangneme általában tegeződő, a helyesírás korrekt, a feladó e-mail cím és a weboldal azonban már gyanús lehet. Bejelentést is lehet tenni az adathalász próbálkozásokról a csirt@nki.gov.hu e-mail-címen – hívják fel a figyelmet.

(Kiemelt kép illusztráció: a Magyar Posta logója a hálózat Budapest VI. kerületi 62. számú főpostájának falán 2013. október 17-én. Fotó: Kisbenedek Attila / AFP)

 

Ahogy a tetőzés elhagyta Budapestet, a védekezés fókusza a Duna főváros alatti szakaszára, délre helyeződött át – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az állami tévében az árvíz kapcsán.