Illegális gumitemetőre bukkant a Momentum parlamenti képviselője

Használt autógumi-lerakatot talált Tompos Márton, a Momentum országgyűlési képviselője a vas vármegyei Sorkifalud külterületén. Minderről a közösségi oldalán számolt be.

 

2023. július 21., 20:39

Szerző:

A politikus beszámolja szerint a helyi temetővel szemben hever ezrével az illegálisan ledobált abroncsok – mindez egy hulladéklerakást tiltó tábla  szomszédságában.

Tompos néhány hete felkutatott egy hasonló hulladéktemetőt a zajdai laktanya területéről. Ezzel kapcsolatban a képviselő nyilvánosan elérhető adatok alapján kiderítette, hogy a telepet kezelő cég, a T.J.L. GumiRec Hulladékhasznosító és Kereskedelmi Kft. több szálon is Benkő Ádámhoz kötődik, aki a Miniszterelnöki Kabinetiroda közigazgatási államtitkárának, Benkő Tamás Jánosnak a testvére – írja a Telex.

A Momentum politikusa szerint a cég Zajda mellett Devecseren is több ezer tonna gumihulladékot hagyott a város határában.

A mostani, sorkifaludi lerakatról pedig azt derítette ki Tompos a telek tulajdoni lapja alapján, hogy 2016 és 2020 között félig Benkő Ádám édesanyjáé volt. A dokumentum alján szerepel egy bizonyos Oracan Kamirou benini állampolgár neve is, aki „a zajdai laktanyára hordott gumikért felelős cég végső tulajdonosa volt” – mondja a közösségi oldalán posztolt videóban a politikus.

(Kiemelt kép: illusztráció – Tompos Márton Facebook-oldal)