Ez a fideszes képviselő Conchita Wurstra nevezné át a 15. kerületi művelődési központot

Azt is elmondta, hogy miért. 

2022. február 1., 14:27

Szerző:

Előterjesztést nyújtott be a 15. kerületi közgyűlésben Mihály Zoltánné kormánypárti képviselő arról, hogy a kerület művelődési központja méltatlanná vált Csokonai Vitéz Mihály nevére – írja a 444.hu. Mindezt azért, mert egy ott előadott színdarabban olyan ruhát viselt egy férfi színész, amelyben női ruhadarabok elemei is voltak. Mindezért azt ajánlja a kerület ellenzéki vezetésének, hogy nevezzék át a művelődési központot „Conchita Wurst”-ra. 

Javaslom, hogy ha már szétverik a múltat, ne használják hozzá nemes költőnk nevét, ne alázzák meg Csokonai Vitéz Mihály nagyságát (...) már csak azért se, mert ebben az új szellemiségben kétlem, hogy lesz-e művészet, művelődés valaha is. (...) Keressenek az irányultságukhoz illeszkedő névadót, például az önökhöz közel álló Conchita Wurstot

– olvasható az előterjesztésben. 

(Kiemelt képünk: Conchita Wurst a 2014-es Eurovízión Fotó: Thomas Neuwirth)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.