A Volánbusz-sofőrök „visszautasíthatatlan” ajánlatra számítanak

Ötezer sofőr sztrájkolna a Volánbusznál. A szakszervezet a keddi bértárgyalást már nagyon várja, „visszautasíthatatlan” ajánlatra számítanak. 

2024. január 14., 13:08

Szerző:

Ahogy arról beszámoltunk, egy decemberihez hasonló munkabeszüntetés terveznek a Volánbusz-sofőrök. Már több mint 5000 sofőr sztrájkolna a Volánbusznál. Január 16-án, azaz jövő kedden lesz a MÁV-Volán csoport érdekegyeztető tanács ülése, ahol az erre az évre vonatkozó bérajánlását teszi meg a munkáltató. A SZAKSZ már tavaly szeretett volna erről tárgyalni, de az egyeztetés elakadt. Emiatt is hirdetett munkabeszüntetést decemberben. „48 óra múlva megismerjük a munkáltató „visszautasíthatatlan” bérfejlesztési ajánlatát!?” – írja Facebook oldalán a  Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet Facebook oldala)

Magyarország továbbra is valós, érdemi béketárgyalásokat sürget azok között, akik a háborút vívják – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán, hozzátéve: a nemzetközi közösségnek azt kellene elérnie, hogy a háborúzó felek kössenek végre tűzszünetet, és üljenek végre asztalhoz.

A választás után még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és európai parlamenti (EP-) választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.