A vatikáni csendőrséggel együtt védi a TEK a pápát

Hamarosan megérkezik a pápa.

2021. szeptember 12., 07:18

Szerző:

A hvg.hu exkluzív betekintést kapott a Terrorelhárítási Központ felkészülésébe a pápalátogatás előtti utolsó napokban. Hajdu János, a TEK főigazgatója arról is beszélt a hvg.hu-nak, hol hibáztak, amikor részt vett II. János Pál pápa személyi védelmében 1991-es látogatásakor, és mire figyelnek leginkább Ferenc pápa környezetében.

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója 1991-ben is részt vett a Magyarországra látogató akkori pápa, II. János Pál személyi védelmében, írja a hvg.hu Ahogy akkor, a TEK most is a vatikáni csendőrséggel karöltve végzi a pápa védelmét, Hajdu János róluk is beszélt a hvg.hu-nak. Az exkluzív videót itt tekintheti meg. 

 

(Kiemelt kép: Ferenc pápa vasárnapi Úrangyala imát mond a Szent Péter téren, 2021. július 4-én. Fotó: Andreas Solaro / AFP)

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.