A válóper napján ölte meg volt felesége új élettársát apa és fia Dunavarsányban

Először vascsövekkel ütötték-verték, majd a volt férj késsel többször megszúrta a férfit, akin egyik szomszédja próbált segíteni, sikertelenül.

2021. május 4., 10:53

Szerző:

Leszúrtak egy férfit hétfő reggel a Pest megyei Dunavarsányban – írja a police.hu. A rendőri egységek hamar ellepték a települést és térségét, miután a támadók elmenekültek a Szigetsor utcai ház udvaráról. A mentők a negyvennyolc éves áldozaton nem tudtak segíteni, belehalt sérüléseibe.

A rendőrök hermetikusan lezárták a települést. A helyzet reménytelenségét belátva az elkövető, az ötvennégy éves D. Sándor feladta magát a Dunavarsányi Rendőrőrsön. A bűntársa után indított hajtóvadászat sem tartott sokáig, a férfi huszonhét éves fiát kilenc óra körül a helyszíntől három kilométerre elfogták a járőrök.

Miközben a helyszíni szemle tartott, az apát és fiát kihallgatták volna, ám mindketten megtagadták a vallomástételt.

Az áldozat az 54 éves gyanúsított válófélben lévő feleségének új élettársa volt, a bűncselekményt a megromlott házasság aznapi bontópere előtt követték el.

A gyanú szerint a férj a fiával, ifj. D. Sándorral együtt vascsővel, késekkel felfegyverkezve érkezett a Szigetsor utcai házhoz. Kihívták a házból későbbi áldozatukat, akire vascsővel sújtott le fiatalabb támadója, majd apjával együtt ütni kezdték. Egy szomszéd próbált a sértettnek segíteni, ám a támadók őt is megtámadták a vascsővel, és elzavarták. Az apa ezután elővette kését, és többször megszúrta felesége új párját, majd fiával együtt elmenekült.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást, és kezdeményezték a gyanúsítottak letartóztatását.

(Kiemelt kép: police.hu)