A tiszabezdédi falubusz „eltévedt”, és a francia Alpokban látták

A közpénzből vásárolt, falugondnoki szolgálatok ellátására kapott kisbuszt egy híres francia síparadicsomban fotózták le, ahol egy hetet töltött.

2022. február 10., 15:31

Szerző:

Franciaországi sítúrához használták a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszabezdéd közpénzből beszerzett kisbuszát. A falubusz a településtől mintegy 1600 kilométerre, a francia Alpok egyik síparadicsomában, a Les Deux Alpes egyik szállodája előtt fotózta le a 24.hu egyik olvasója, aki szerint a Snowattack fesztiválra mehettek ki a járművel, amit legalább egy hétig látott január végén az egyik szálláshely előtt – írta a portál.

A kisbuszt a község a Darányi Ignác Terv részeként kapták, amely kizárólag a település külterületén megvalósuló falu- és tanyagondnoki, valamint egyéb szolgáltatáshoz vehető igénybe. Az alapítvány alapító okiratában részletesen kifejtik, milyen célok érdekében hozták létre, ezek között a külföldi sítúrák szervezése nem szerepelt. „Tiszabezdéd községben élők szociális és egészségügyi ellátásának, közoktatási intézményei működésének, kulturális és közművelődési szolgáltatások fejlesztésének és javításának, az épített és természeti környezeti értékek védelmének elősegítése, a hátrányos helyzetű lakossági rétegek segítése, a község fejlesztését célul kitűző kezdeményezések pénzbeli és egyéb módon való támogatása, s mindezek által hozzájárulás a Tiszabezdéden lakók életminőségének emeléséhez, a községhez való kötődés, a lokálpatriotizmus elősegítéséhez”.

 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI / Krizsán Csaba)

Az Egyesült Államok 16 államában 68 olyan beteget találtak, akik szemcseppet használva fertőződtek meg a Pseudomonas aeruginosa nevű baktériummal.