A szlovák közmédiánál folytatja Veiszer Alinda

2019. január 28., 18:11

Szerző:

A szlovák közmédia napközben magyar nyelven sugárzó rádiócsatornájához, a Pátria Rádióhoz szerződik Veiszer Alinda – írja az Index.

Veiszer Alinda a portálnak elmondta, hogy a Pátria Rádió már korábban szerződést ajánlott neki, eddig arról tárgyaltak, pontosan milyen műsort vezessen.

– Egyelőre fél évre írtam alá egy heti három órás műsorsávra. Nem politikáról, hanem – ahogy régebben is – közéletről és kultúráról lesz szó, nyilván elsősorban a magyarországi ügyekről, de szóba kerülhetnek a felvidéki témák is. Teljesen szabad kezet kaptam

– mondta. A műsor február 9-én indul, és szombatonként délután 3-tól 6-ig lesz majd hallható a Pátria Rádión. A magyarországi hallgatók online is követhetik az adást élőben, de utólag is visszahallgatható lesz a neten.

– Nagyon örülök, ha valahol a környezetünkben van olyan közmédia, ahová betehetem a lábam, és nem vagyok tiltólistán. Jó csapatba érkezem, a szó klasszikus értelmében újságírók közé

– jegyezte meg.

Fotó: Merész Márton

Veiszer Alindát 2018 április végén rúgták ki az akkor még nem kormánypárti Hír TV-től, amikor a tulajdonos Simicska Lajos a választás után elkezdte felszámolni a médiáját, de a Hír TV-ben „csak” leépítéseket rendelt el.  Korábban dolgozott a Klubrádióban, a Rádió Caféban, majd 2004-ben a Magyar Televízió Riporter kerestetik című műsorában tűnt fel, ahonnan Az Este és a Kultúrház riportere lett. A köztévé Záróra című késő esti portrésorozatát 2006-tól 2011 tavaszáig vezette. 2015 szeptemberében került a Hír TV-hez, ahol épp három évet ígértek neki biztosra.

Hír TV feletti újbóli fideszes hatalomátvétel után vele készített interjúnkat itt olvashatják.

Európa háborúba sodródásától tart, az európai parlamenti választások tétje pedig, hogy hány voksot kapnak a háború- és hány voksot a békepárti erők – többek között erről értekezett Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök szerint Magyarországon a békére csak az szavaz, aki a Fideszre szavaz, aki a baloldalra szavaz, a háborúra adja a voksát.