A Szegedi Vadaspark szakértői is elmondták milyen telünk lesz

Melyik medvének higgyen az ember?

2022. február 2., 13:05

Szerző:

Előbújtak a medvék szerdán a Szegedi Vadasparkban, és bár napsütés fogadta őket, nem mentek vissza a medveházba. A Szegedi Vadasparkban 2015 óta gondoznak barna medvéket. Hagyomány, hogy február 2-án medvelest szerveznek, idén ezt az állatkert közösségi oldalán is nyomon követhették az érdeklődők.

A vadaspark két medvéje, Mici és Ursula komótosan hagyták el a medveházat. A kifutóban zöldségek, gyümölcsök, mézzel és lekvárral bekent péksütemények és hal várta az állatokat. Reggel ugyan még szállingózott a hó Szegeden, délelőtt már napsütés volt. A két nőstény medve azonban nem ijedt meg az árnyékától, falatozni kezdett a finomságokból. A legjobban – a hal mellett – a mézes kifli és az alma ízlett nekik, amiből a gondozók a tél feliratot rakták ki. Így csakhamar a két medve meg is ette a telet.

Korábban megírtuk, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykert barnamedvéje, Hugi viszont meglátta az árnyékát.

(Kiemelt kép: Egy nőstény európai barna medve (Ursus arctos arctos) a Szegedi Vadaspark új barnamedve-bemutatójánál 2015. március 22-én. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely)

 

Meghalt egy ember Budapesten, egy erzsébetvárosi társasházi lakásban keletkezett tűzben – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőhelyettese kedden az MTI-vel.

Az ukrán-magyar határszakaszon 4072-en léptek be Magyarországra hétfőn, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 3702-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden az MTI-t.