A soroksári futónő gyilkosa felírta az áldozata nevét, és végig őrizte a a lapot a börtönben

2018. szeptember 25., 09:10

Szerző:

Amikor R. Szilveszter nevű, más bűncselekményekért már börtönben ülő férfit meggyanúsították a soroksári futónőként ismert Gyurik Krisztina meggyilkolásával, leltár készült a férfi tárgyairól. Ekkor nemcsak az áldozata mobiltelefonja került elő (a börtönbe vonulásakor leadott tárgyak között), hanem egy füzetből kitépett és összegyűrt lap is, Rajta Gyurik Krisztina nevével és a gyilkosság dátumával - írja a Blikk. A bulvárlapnak Lichy József ügyvéd beszélt a lap létezéséről, hozzáfűzve, hogy a cellában még egy naplót is találtak, de ennek a tartalmát ő sem ismeri. 

A gyilkosság helyszíne
Fotó: 23.kerület.ittlakunk.hu

R. Szilvesztert szeptember 8-án nevezték meg a soroksári futónő gyilkosaként a támadás helyszínén talált DNS-minták alapján. Valamivel később kiderült, hogy az áldozat mobiltelefonja három másik készülék mellett végig a most 40 éves férfinál volt, azóta is, hogy néhány siófoki betörésérért elkapták néhány héttel a 2013. szeptember 25-én elkövetett gyilkosság után.  A mobiltelefon miatt belső rendőrségi vizsgálat indult.

A 36 éves Gyurik Krisztinát 2013. szeptember 25-én Budapest XXIII. kerületében, Szigetdűlőn a kora esti futni indult, amikor megtámadták, brutálisan megverték, megkötözték és megerőszakolták, mielőtt egy zsineggel megfojtották volna. A rendőrök mindegyik 17 és 70 év közötti férfitól DNS-mintát vettek, aki három kilométeres sugarú körön belül lakott, de a nyomozás így sem vezetett eredményre csaknem öt éven át. 

R. Szilveszter azt mondta, a DNS-mintáját csak azért találták meg a gyilkosság helyszínén, mert hajléktalanként éppen a környéken élt, amikor a gyilkosság napján meglátta, hogy egy férfi egy nőt zaklat, és a nő védelmére kelt, és dulakodni kezdett a támadóval.

A cellájában volt egy kötél is.