A sajtó állít, a GFM tagad a repülőtér kifizetésének határidejével kapcsolatban

Megalapozatlan és hamisnak nevezte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) a Budapest Airport visszavásárlása kapcsán a magyar sajtóban vasárnap megjelent információkat, cáfolva, hogy az ügyletben december elsejéig fizetési kötelezettsége lenne a magyar államnak.

2023. november 26., 17:37

Szerző:

Vasárnap arról számolt be a Telex, hogy magyar államnak péntekig kellene kifizetnie a Budapest Airport 51 százalékáért járó pénzt, a feszes határidő pedig aggodalomra adhat okot a kormánynál. „Az elmúlt hetek különféle tranzakciói szándékosan úgy lettek tervezve, hogy időben befolyhasson a magyar Erste 15 százalékos részének és két, szintén hazai biztosító 35-35 százalékos részének az eladási ára” – számol be a portál. 

Erre reagálva a GFM az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írták, a hamis felvetések komolyan ártanak a magyar érdekek sikeres képviseletében. Szerintük ugyanis 

„teljesen hamis az az állítás, hogy december elsejéig fizetési kötelezettsége lenne a magyar államnak a visszavásárlási ügylet vonatkozásában”. A reptér visszavásárlásával kapcsolatos tárgyalások „ütemezetten, az együttműködés jegyében és megfelelően haladnak a partnerek között”.

Az előzetes megállapodásnak megfelelően a felek nem kívánnak több információt megosztani annak érdekében, hogy az üzleti érdekek ne sérüljenek, a tárgyalások zavartalanok maradhassanak és sikeresen zárulhassanak – áll a közleményben.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MAXAR Technologies/AFP)