A rendőrség egyelőre válaszra sem méltatta a feljelentést, amelyet Hadházy Ákos és Szél Bernadett tett a kihajításuk miatt az MTVA székházából

2018. december 30., 08:13

Szerző:

Egyelőre válasz nélkül hagyta a rendőrség azt a feljelentést, amelyet a két független országgyűlési képviselő, Szél Bernadett és Hadházy Ákos tett, miután december 17-én a biztonsági őrök erőszakkal kivitték  őket az MTVA székházából – derül ki Hadházy Ákos szombati Facebook-posztjából.

Fotó: Facebook

A két politikus december 16-án éjjel többedmagával azért ment be az épületbe, hogy az M1 élő adásában felolvassák az ellenzék öt pontját, csakhogy ezt közfeladatot ellátó országgyűlési képviselőként sem tehették meg, másnap délelőtt pedig egyszerűen kihajították őket. Ezután nemcsak az őket érő erőszak, hanem rendőri intézkedés elmaradása miatt is feljelentést tettek, mert hívták ugyan a 112-t, és kértek segítséget a helyszínen tartózkodó rendőröktől a jogaik érvényesítéséhez, a rendőrök nem avatkoztak be. Mindemiatt a a Központi Nyomozóirodához fordultak a feljelentéssel, amely annak ellenére nem reagált, hogy azt a férft, aki lefújta az országzászló rúdját, már elítélték 300 óra közmunkára.

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.