A Pécsi Tudományegyetem nem ad plusz pontot az MCC diákjainak

A Pécsi Tudományegyetem minimális pontszámot tud adni a felvételik során azoknak a tanulóknak, akik a Mathias Corvinus Collegium diákjai.

2023. november 2., 20:22

Szerző:

Már októberben kiderült, hogy jövőre azok a középiskolások, akik befejezik a Mathias Corvinus Collegium programját, akár hetven többletpontot is szerezhetnek több egyetemen a felvételin. A Pécsi Tudományegyetem határozottan nem fog 70 pontot adni az MCC-s diákoknak  – írja a Pécsi Stop. A PTE szenátusa ugyanis úgy döntött, hogy csak néhány szakon kaphatnak plusz pontokat a felvételizők az MCC tanulmányokért. Lengvárszky Attila oktatási igazgató azt mondta a lapnak, hogy a Pécsre jelentkező MCC-s hallgatók legfeljebb tíz pontot kaphatnak.

2024-től a győri Széchenyi István Egyetem, majd a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem és a Miskolci Egyetem is hozzáadott pontként értékeli majd az MCC bizonyítványt a felvételin, lehetővé téve akár a nyelvvizsga követelményének kiváltását.

(Kiemelt kép forrása: MCC Facebook-oldala)

Tegnap 12:37

Karsai Dániel már minden pillanatban segítségre szorul, mozgásképtelen, már enni és inni sem tud. A volt alkotmányjogász mindent elrendezett maga körül, már csak arra koncentrál, hogy minél értelmesebben töltse el a hátralévő idejét.