A Párbeszéd felfüggesztette a szekszárdi ellenzéki többséget borító képviselő párttagságát

Zaják Ritán múlott az ellenzéki frakció többsége Szekszárdon, márciusban viszont kilépett és többször is Ács Rezső, fideszes polgármester javaslatát támogatta.

2021. június 3., 21:34

Szerző:

Ahogyan arról lapunk korábban már beszámolt, a szekszárdi közgyűlésben elfogyott az ellenzéki többség, miután Zaják Rita kilépett az Éljen Szekszárd Egyesület frakcióból. A frakció vezetője akkor arról beszélt, hogy Zaják korábban is szavazott már a programjuk ellen, így nem lepte meg őket.

A 2019 októberi választások után a kormánypárti képviselők 6 képviselőt és a polgármestert, az ÉSZ pedig 8 képviselőt delegálhatott a városvezetésbe. Miután Zaják március elején bejelentette, elhagyja a frakcióját, és függetlenként folytatja tovább, az ellenzéki frakció vezetője, Bomba Gábor felszólította: adja vissza mandátumát. A képviselő hozzátette: Zajákot döntésében az sem befolyásolta, hogy a Párbeszéd tudatta vele, nem indulhat ellenzéki jelöltként az előválasztáson. „Az a pártja felelőssége, hogy ezek után megtűri-e soraiban” – tette hozzá korábban.

A SzabadPécs információi szerint a Párbeszéd most döntött a politikus sorsáról, akinek felfüggesztették a párttagságát.

(Kiemelt kép: Ács Rezső és Zaják Rita, fotó: Bomba Gábor Facebook-oldala)