Földesúr lett a belvárosi polgármester, a Momentum a rendőrséghez fordul

Gyanúsan sok földbirtokkal rendelkezik a belvárosi polgármester, a NAV mégsem indíthat jelenleg eljárást.

2021. szeptember 14., 10:06

Szerző:

A Momentum Mozgalom képviselői a rendőrséghez fordultak Szentgyörgyvölgyi Péter földügyében, mivel az ötödik kerületi polgármester az elmúlt években megduplázta a földbirtokait, viszont a vagyonnyilatkozatában közel 30 hektár pénzügyi fedezete hiányzik. Szigeti Flóra, a Momentum képviselője a Facebookon közölte, így szeretnék elérni, hogy a NAV foglalkozzon az üggyel.

A momentumos politikus bejegyzésében leírja, a NAV a Fidesz 2017-es jogszabály-módosítása óta nem jogosult vagyonosodási vizsgálatot indítani olyan ügyben, ami miatt még nem nyomoz a rendőrség. „A Fidesz az elmúlt években a fentihez hasonló jogszabály-módosításokkal építette le jogállam minden kontrollját. 2022 után többek között ezek törlésével, módosításával kell majd lépésről lépésre visszaállítani a jogállamot” – fogalmaz Szigeti.

Korábban a 168 is beszámolt arról, hogy Rogán Antal utódjának földbirtokai nagyobb ütemben gyarapodnak, mint azt a vagyonnyilatkozata szerint finanszírozni tudná.

(Rogán Antal (Fidesz-KDNP), az V. kerület polgármestere (b) és Szentgyörgyvölgyi Péter alpolgármester, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje átadják a Batthyány-örökmécses felújított környezetét 2014. október 5-én, az aradi vértanúk emléknapja előtti napon.

MTI Fotó: Illyés Tibor)