Mutatjuk, miben nem bíznak a magyarok

Egy felmérés szerint a kormányban például nem igazán.

2022. január 22., 13:27

Szerző:

A magyarok az összesítésben a bizalmatlanabb népek közé tartoznak - derül ki abból a majd 200 oldalas Ipsos tanulmányból, amelyben 29 országot vizsgáltak – vette észre a hvg.hu. 

Mint írják, a felmérésben résztvevő magyarok 17 százaléka mondta azt, hogy megbízik a kormányban, míg 58 százalékuknak esze ágában sincs így tenni. A kormánynál csak a média szerepelt rosszabbul, itt a megkérdezetteknek mindössze 10 százaléka nyilatkozott úgy, hogy bízik a médiában, míg 52 százalékuk reagált elutasítóan.

A médiánál a magyarok egyetlen dolgot tartanak a bizalom szempontjából alábbvalónak, ezek pedig a médiavállalatok, mindössze 9 százalékuk bízik bennük. A kutatás ezen részében Magyarország a 29 ország közül a bizalomméter legalján található, olyan helyeken adnak a magyaroknál jobban hitelt a médiavállalatoknak, mint Kolumbia, Kína, vagy Oroszország.

A felmérésben szereplő magyarok 23 százaléka gondolja úgy, hogy lehet hinni a gyógyszergyártó cégeknek, míg 38 százalék nem bízik bennük. 10 százalék mondja azt, hogy a közösségi média cégekben megbízik, míg 52 százalék elutasítja azokat is. A techcégeknek azonban hisz a magyarok 32 százaléka és csak 19 százalék utasítja el ezeket.

Az olaj és üzemanyagvállalatokkal szemben azonban már gyanakvóbbak vagyunk, itt 14 százalék szerint nincs ok a kételyre, 37 százalék viszont úgy gondolja, hogy ezek is hazudnak. A techcégek mellett még az autógyártó vállalatokról mondhatjuk el, hogy több magyar bízik bennük, mint nem, itt ugyanis a támogatók 27 százalékára csak 22 százaléknyi elutasító jut.

(Kiemelt kép: Kisbenedek Attila / AFP)

Zivatarveszély miatt két megye több járására másodfokú riasztást adott ki kedd este az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a következő órákban olyan heves zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket károkozó szél, jelentős mennyiségű csapadék, illetve jégeső kísérhet.

A város közösségének bevonásával döntött a pécsi önkormányzat a város új szlogenjéről, amely a következő lesz: Pécs – Mediterrán szerelem – közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata kedden az MTI-vel.