A magyarok szerint a Fidesz a leginkább EU-ellenes a pártok közül

2019. május 25., 14:37

Szerző:

24.hu megbízásából a Závecz Research készítette egy felmérést, amelyből az derül ki, hogy a Fidesz a leginkább EU-ellenes párt Magyarországon. A felmérésben 1-től 5-ig terjedő osztályzattal kellett értékelni a pártok viszonyát az Európai Unióhoz. Az 1-es teljes EU-ellenességet, az 5-ös teljes EU-pártiságot jelent, a vége pedig az lett, hogy a Fidesz 2,8-es átlaggal az utolsó helyen végzett, vagyis a magyarok Orbán Viktor alakulatát tartják a leginkább EU-ellenes pártnak. A legjobb eredményt, 3,5-es átlagot az MSZP érte el, a második a Demokratikus Koalíció lett 3,4-del, a Momentum Mozgalom 3,2-es, az LMP 3,1-es átlagot tudhat magáénak, az utolsó előtti 2,9 del az a Jobbik lett, amelynek az egyik 2012-es tüntetésén még EU-s zászlókat égettek. 

Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

A Závecz Research április 18. és 24. között 1000 ember telefonos megkérdezésével készítette a felmérést. Eredménye azért lehet fájó Orbán Viktor számára, mert a magyarok még soha nem szerették annyira az EU-t. mint mostanában, januári adatok szerint a megkérdezettek 85 százaléka „nagyon” vagy „inkább” támogatja, hogy Magyarország az Európai Unió tagja legyen.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.