A magyarok szerint a Fidesz a leginkább EU-ellenes a pártok közül

2019. május 25., 14:37

Szerző:

24.hu megbízásából a Závecz Research készítette egy felmérést, amelyből az derül ki, hogy a Fidesz a leginkább EU-ellenes párt Magyarországon. A felmérésben 1-től 5-ig terjedő osztályzattal kellett értékelni a pártok viszonyát az Európai Unióhoz. Az 1-es teljes EU-ellenességet, az 5-ös teljes EU-pártiságot jelent, a vége pedig az lett, hogy a Fidesz 2,8-es átlaggal az utolsó helyen végzett, vagyis a magyarok Orbán Viktor alakulatát tartják a leginkább EU-ellenes pártnak. A legjobb eredményt, 3,5-es átlagot az MSZP érte el, a második a Demokratikus Koalíció lett 3,4-del, a Momentum Mozgalom 3,2-es, az LMP 3,1-es átlagot tudhat magáénak, az utolsó előtti 2,9 del az a Jobbik lett, amelynek az egyik 2012-es tüntetésén még EU-s zászlókat égettek. 

Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

A Závecz Research április 18. és 24. között 1000 ember telefonos megkérdezésével készítette a felmérést. Eredménye azért lehet fájó Orbán Viktor számára, mert a magyarok még soha nem szerették annyira az EU-t. mint mostanában, januári adatok szerint a megkérdezettek 85 százaléka „nagyon” vagy „inkább” támogatja, hogy Magyarország az Európai Unió tagja legyen.

20:06

Fotóriportereink képes beszámolója a budapesti október 23-ai rendezvényekről STOP A Magyar Kétfarkú Kutyapárt békemenete nyitotta a sort STOP Majd Orbán Viktor beszédét hallgathatták az arra járó békemenetelők STOP Végül Márki-Zay Péter és az ellenzéki pártok vezetőinek beszédei zárták a napot STOP