A magyarok a legboldogtalanabbak a szülőhazájukban

2017. november 21., 16:38

Szerző:

Amíg az EU28-ak átlaga 91 százalék, a magyaroknak 84 százaléka mondta azt, hogy elégedett az életével, nálunk csak a csehek, a románok, a szlovákok, a litvánok és a bolgárok boldogtalanabbak. 

Arra a kérdésre viszont, hogy „Boldog életet él Magyarországon?” csak 62 százalék felelt igennel. Ebben a kategóriában ez a legalacsonyabb szám az egész unióban – írja az Eurobarometer felmérése nyomán a HVG.hu.

Fotó: 168 Óra/archív

A leginkább a dánok elégedettek azzal, hogy dánok (99 százalék), őket követik az írek (98) és a hollandok, valamint a svédek (97). Átlagban a megkérdezettek 89 százaléka boldog abban az országban, ahol él.

Azzal is a magyarok a legkevésbé elégedettek, hogy EU-s polgárok. A megkérdezettek 57 százaléka örül, hogy tagja a közösségnek. A legmagasabb ez a szám Luxemburgban (97), őket követi Írország (94) és Hollandia (92). Az uniós átlag 78 százalék, Magyarországot pedig épphogy előzik a csehek (58), hátulról a harmadikok a románok és a görögök (62).

Érdekesség, hogy a Brexittel az EU-ból kifelé gyalogló britek 69 százaléka egyébként jól érzi magát a közösségben.

A kutatásban rákérdeztek arra, hogy a tagállamok szerint melyik a legnagyobb kihívás, amivel az unió küzd. A többség a munkanélküliséget, a szociális egyenlőtlenséget és a terrorizmust említette, a magyarok 52 százaléka (csak a csehekhez hasonlóan)

a menekültkérdést tartja a kontinens legnagyobb problémájának.

Elgázolt egy embert a Balaton InterCity Háros állomáson vasárnap délelőtt, aki a helyszínen életét vesztette. Emiatt több vonat menetrendje módosul – tájékoztat a Mávinform közleménye.

A kormány számára kiemelt fontosságú a gondoskodás a nyugdíjasokról, az idősek biztonságáról – hangsúlyozta a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos a Facebook-oldalára feltöltött videós bejegyzésben vasárnap.

 

Figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat Magyarország területére vasárnap éjfélig.