Elhagyja a Magyar Orvosi Kamarát egyik volt alelnöke

Augusztus elsejével kilép a Magyar Orvosi Kamarából Lénárd Rita, a testület korábbi alelnöke, mivel nem támogatja a jelenlegi vezetést.

2023. július 21., 21:04

Szerző:

A legutóbbi elnökségi ülés után Lénárd Rita a Népszavának úgy fogalmazott: „egy szervezet életében vannak jobb és rosszabb periódusok. Mi most érkeztünk el oda, hogy az elnökségen belüli véleménykülönbségeket nem tudtuk áthidalni, kompromisszumos megoldássá formálni. Úgy gondoltam, azzal segíthetem a tovább lépést, ha lemondok tisztségemről”.

Azonban a volt alelnök ennél tovább ment. A hvg.hu-nak azt mondta, „addig nem lesz a kamara tagja, amíg nem lát a vezetésben egy tiszta, transzparens változást”.

Az ügy előzménye, hogy Lénárd péntek reggel arról írt Facebook-oldalán, hogy szerinte a Kamara vezetése elherdálja a tagdíjat, és megemlített egy kommunikációs szerződést is – a posztot később törölte –, mire a MOK a hivatalos oldalán úgy reagált: Lénárd „valótlanságokat közölt”, „rágalmait” visszautasítják, mert ezzel a szervezet egészének jó hírét kockáztatja és a működését veszélyezteti.

(Kiemelt kép: Lénárd Rita. Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / Pesti Hírlap)