A leállósávban, az autósok szeme láttára szórta ki a szemetét az kisteherautós

Nem tudta, hogy a kamera felveszi, ahogy kihajigálja a szemetét. Így szemetel egy illegális hulladéklerakó.

2022. szeptember 15., 12:51

Szerző:

A Magyar Közút kamerája vette fel a már-már hétköznapinak mondható esetet. Mint írják: az M5-ös autópálya Budapesthez közeli szakaszán nemes egyszerűséggel megállt egy személy a leállósávon és több zsáknyi szemetet dobott ki.

10-12 ezer tonna szemetet hajigálnak ki az utak mentén

Évente átlagosan 10-12 ezer tonna illegálisan kidobott szemetet kell összegyűjtenie mérnökségeinknek. Alapvetően fás-bokros utak mentén, útcsatlakozásoknál van a legtöbb hulladék. De az sem példanélküli, hogy a gyorsforgalmi utaknál szabadulnak meg egyesek a nem az utazásuk során keletkezett szeméttől.

Mint írják: „az illegális szemetelés elleni harc rengeteg pénzt és időt vesz el: az árkokban kézi erővel kell összegyűjtenünk a szemetet, majd azt nekünk kell elszállítani hulladékudvarokba, ahol mi fizetjük meg a lerakói díjakat is. Ez pedig évi 1-1,5 milliárd forintot emészt fel a költségvetésünkből.

Ekkora anyagi ráfordításból egyébként évi 15-20 kilométernyi mellékút alapoktól történő teljes körű felújítására is lehetőségünk lenne” – írják a posztban.

(Kiemelt kép: Magyar Közút, képernyőkép)

A korábbi városarculati és fesztiválszervező cégekből lett Budapest Brand vezetője, elmondta az atv.hu-nak, hogy az idén a főváros nem rendez karácsonyi vásárt, mert már nincs elég idő a rendezvény előkészítésére.