A kormány válasza az elszálló benzinárakra: Gyurcsány!

A változatosság kedvéért most Medgyessy Péter is befért a hibások névsorába.

2021. október 27., 10:40

Szerző:

Hónapok óta folyamatosan emelkednek az üzemanyagárak Magyarországon, azonban idáig nem érkezett érdemi válasz a kormánytól, hogyan tervezik megfékezni a elszálló árakat. Most azonban, az ATV Híradó kérdésére válaszolva a Kormányzati Tájékoztatási Központ közölte: „a kormánynak azért szűk a mozgástere, mert 2004-ben az uniós csatlakozási tárgyalások során a baloldali (Medgyessy-Gyurcsány) kormány kérhetett volna kedvezőbb számítási szabályt a kötelezően alkalmazandó jövedéki és áfa-rendelkezések alól; de nem tette”.

Szóval a 2021-es benzináremelkedés okozója a KTK szerint az a Gyurcsány Ferenc, aki 2009-ben távozott hivatalából. 

Arra, hogy szerdán már 500 forintnál is többe kerül egy liter üzemanyag a benzinkutakon – pénteken pedig újabb drágulás jön, a KTK így reagált: „A kormány az EU-ban egyedülálló módon csökkentette az üzemanyagok adóját: 2021. április 1-től a gázolaj esetében literenként tíz forinttal, a benzin esetében literenként öt forinttal csökkent a jövedéki adó.”

(Kiemelt kép: Gyurcsány Ferenc Facebook-oldala)

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.