A kormány szerint az egész unióban érvényes lesz a magyar vakcinaigazolvány

Csak a tagállamok közötti megállapodást szegjük meg. 

2021. március 2., 19:21

Szerző:

A keleti vakcinával beoltott ingázókat félti az MSZP, szerintük sok embernek jelent majd problémát, hogy a kormány úgy döntött, a magyar vakcinaigazolvány nem tartalmazza az oltás típusát. Január végén az uniós állam- és kormányfők abban állapodtak meg, hogy ezt az információt tartalmaznia kell az igazolványnak. A kormány most azt közölte az RTL Híradó kérdésére, hogy a magyar oltási igazolvány az egész unióban érvényes lesz. 

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.