A kedd meghozza a jó időt

Csapadék sem várható.

2021. október 18., 20:12

Szerző:

Hétfő estétől átmenetileg csaknem mindenütt kiderül az ég, írja az MTI. Az éjszaka második felében ismét vastagabb fátyolfelhőzet érkezik északnyugat felől. Ugyanakkor az északkeleti megyékben is vastagabb lehet helyenként a felhőzet.

Hajnalra ködfoltok képződnek. Kedden a ködfoltok megszűnését követően a többnyire kevés gomoly-, és a viszonylag sok fátyolfelhő mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Késő estétől érkezhet északnyugat felől vastagabb felhőzet. Csapadék nem várható. Az Észak-Dunántúlon időnként megélénkül az északnyugati, kedden a déli, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +6 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 14 és 19 fok között alakul.

(Kiemelt képünk illusztráció: Enyhén felhős az ég az Őrségi Nemzeti Park felett, 2021. július 3-án. Fotó: Dimény András / 168.hu)

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.