A jogosulatlan ügyeskedők is megkapták a vakcinát

A Magyar Orvosi Kamara titkára szerint, aki nem hazudott, és úgy is megkapta, az valahol helyesen cselekedett és nem érdemel büntetést.

2021. január 16., 13:14

Szerző:

Olyanok is kaphattak koronavírus oltást, akik hivatalosan még nem jogosultak rá, vagyis nem egészségügyi vagy szociális dolgozók - tudta meg az RTL Híradó, több ilyen konkrét esettel is találkoztak.  

A Magyar Orvosi Kamara is tud erről. Svéd Tamás, a szervezet titkára a tévécsatornának nyilatkozva azt mondta: “Többeknek is sikerült ilyen módon felvenni az oltást. Valahol helyesen cselekedtek, semmiképpen sem azoknak az embereknek a hibája, akik soron kívül, vagy nem a megfelelő sorba beállva hozzájutottak az oltáshoz. Amennyiben hazudott is arról, hogy egészségügyi vagy szociális dolgozó, akkor csalt, okiratit hamisított, de ahol nem kérdeztek semmit és ezzel a lehetőséggel ért, akkor szerinte nem terheli felelősség.

 

A Emberi Erőforrások Minisztériuma az RTL Híadónak úgy reagált, hogy az oltás előtt mindenkinek nyilatkoznia kellett h az egészségügyben dolgozik-e. Akik visszaéltek ezzel, azok megszegték a szabályokat és a védekezés sikersségét veszélyeztetik, amit büntetni fognak, azt is aki beadta és azt is aki megkapta ilyen módon - közölte a minisztérium.