A CEU tantermeket és kollégiumi szobákat is ad a Freeszfe-nek

A Freeszfe állítása szerint a felajánlás nélkül nem tudnák elkezdeni a tanévet.

2021. augusztus 27., 21:18

Szerző:

A Freeszfe Egyesület a Facebookon jelentette be, hogy a Közép Európai Egyetem (CEU) tantermeket, magas színvonalú kollégiumi szobákat és próbatermet ajánlott fel számukra. Az egyesület a bejegyzésben azt írja, a termeket a filmes hallgatók fogják használni, illetve új, induló kurzusaiknak, színházi képzéseiknek is helyszínként szolgálnak majd a tantermek és próbatermek szeptembertől.

 „Nagyon hálásak vagyunk ezért a nagylelkű segítségért. Enélkül nem tudnánk elkezdeni a következő félév oktatását, sőt, a Freeszfe Egyesület első, szabad tanévét sem” – fogalmaznak közleményükben. A poszt szerint a CEU felajánlásának azaz oka, hogy „az egyetemi autonómia és az oktatás szabadsága mindkét intézmény alapelve”.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.