A Borkai-videóról már 2019 augusztusában is tudhatott a DK egyik politikusa

Továbbra sem derült ki, hogy ki állhat Az ördög ügyvédje oldal mögött, Borkai ügyvéd barátja, Rákosfalvy szerint „a választás eredményét kívánták befolyásolni, ezért valamilyen professzionálisan ezzel foglalkozó blogírót bíztak meg”.

2021. május 25., 09:58

Szerző:

Úgy tűnik, hogy nem csupán a Fidesz vezetése tudott a Borkaiék hajóútjáról készült felvételről annak Az ördög ügyvédje blog megjelenése előtt, de 2019 augusztusában már több ellenzéki politikus is kézhez kapta a videót – írja a hvg360.

Mint ismert az első részből kiderült, hogy kik voltak ott a hajón, ahol Borkai Zsolt és barátai eszkortokkal szexeltek, az is, hogy ki hozta a lányokat, és arra is fény derült, hogy Győr korábbi polgármestere kifogyott az óvszerből, ezért nem folytatódhatott a buli, ráadásul annyira részegek voltak már ügyvéd barátjával, hogy azt sem vették észre, hogy egyik lány filmezi őket. A második részben Borkai ügyvéd barátjáról, Rákosfalvyról volt szó, mi szerint az ő vezényletével 10 milliót fizetett ki egy zsarolónak, hogy ne kerüljenek nyilvánosságra a kellemetlen felvételek. A harmadik rész pedig arról rántotta le a leplet, hogy Borkai éppen teniszezett, amikor rengeteg nem fogadott hívás érkezett a telefonjára Kubatov Gábortól, illetve Molnár Ágnestől, a Fidesz regionális igazgatójától 2019 októberében. Mint kiderült, meglehet, hogy M. Richárd Dózsa György úti gázoló barátja, F. Gábor állhatott az akció mögött: a fotókat és a videókat valószínűleg a hajón szexelő ikerpár egyik tagja készítette, amivel F. Gábor és felesége bízhatta meg.

A cikksorozat negyedik és egyben állítólag utolsó részét a 444 szemlézte, aminek ezek a főbb témái:

  • A nyomozóknak sem Borkai Zsolt, sem Rákosfalvy Zoltán nem tudta megmondani, ki állhat Az ördög ügyvédje oldal mögött, Rákosfalvy szerint „a választás eredményét kívánták befolyásolni, ezért valamilyen professzionálisan ezzel foglalkozó blogírót bíztak meg”.
  • Kiderült, hogy a Fidesz pártigazgatója, Kubatov Gábor ismerte F. Gábort, de egy tanúvallomás szerint 2019 augusztus elején Borkai Zsolt ellenzéki kihívója, DK politikusa, Glázer Tímea is értesült a felvételekről, Glázer pedig ismeri Póczik Józsefet, F. Gábor anyjának élettársát.
  • Egy tanúvallomás szerint Glázer azt mondta, a DK szerint Borkai túl erős, nem tudnának mit kezdeni a felvételekkel, és pénzük sincs rá, hogy megvegyék Pócziktól. Egy szereplő szerint végül ingyen adták át a felvételeket a DK-nak.
  • Glázer Tímea a hvg360 kérdésére tagadta, hogy találkozott volna ebben az ügyben Póczikkal.
  • A felvételek 2019 augusztusában egy „ellenzéki figurához” is eljutottak, de ő attól tartott, a felvétel kamu, ezért nem akarta nyilvánosságra hozni.
  • A hvg szerint biztosan kijelenthető, hogy 2019 őszén két Fideszhez közel álló személy arról győzködte F. Gábort, hogy álljanak le a zsarolással.

(Kiemelt kép: MTI Fotó | Szigetváry Zsolt)

09:08

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.