A 65 milliárdból épülő MotoGP-pályának saját miniszteri biztost neveztek ki

Tiba István megbízatása szombattól kezdve közel két évig, 2023. április 14-ig szól, addigra vélhetően átadják az új pályát.

2021. május 14., 07:26

Szerző:

Tiba István helyi fideszes önkormányzati képviselőt nevezték ki a Hajdúnánáson épülő MotoGP-pálya miniszteri biztosának – írta meg az Index a Magyar Közlöny csütörtöki frissített kiadványa alapján. Tiba István megbízatása május 15-től kezdve közel két évig, 2023. április 14-ig szól, addigra vélhetően átadják az új pályát.

Az új miniszteri biztos feladata az lesz, hogy koordinálja a beruházáshoz kapcsolódó intézkedéseket, egyeztessen a fejlesztésekről a környékbeli településekkel és az északkelet-magyarországi térséggel. Munkáját kinevezője, Palkovics László innovációs miniszter irányítja majd.

Tiba István korábban Balmazújváros önkormányzata képviselője és polgármestere volt, jelenleg pedig a Hajdú-Bihar megyei 6. számú országgyűlési egyéni választókerület képviselőjeként dolgozik - írja a lap.

(Kiemelt kép: Hajdúnánás, 2021. május 7. Tiba István fideszes országgyűlési képviselő beszédet mond az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázat támogatói okiratainak átadásán Hajdúnánáson 2021. május 7-én. MTI/Czeglédi Zsolt)