48 illegális bevándorlót fogtak el egy éjszaka alatt

Csongrád-Csanád megyében.

2021. december 5., 10:18

Szerző:

A rendőrök az éjszaka folyamán két csoportban 48 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében, akik jogellenesen próbáltak meg bejutni az országba – írta a Police.hu.

A rendőrség közleménye szerint, a Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a honvédekkel és a cseh rendőrökkel együttműködve 2021. december 5-én 1 óra 50 perckor és 3 óra 40 perckor két csoportban összesen 48 határsértőt tartóztattak fel Röszke és Szeged-Gyálarét külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai török, tunéziai, szír, afgán és líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

(Kiemelt képünk illusztráció. Beremend, 2015. szeptember 23. Horvát buszokkal érkezett migránsok gyalogolnak az őket elszállító magyar autóbuszokhoz a magyar-horvát határon, a beremendi határátkelőhelyen 2015. szeptember 23-án. Fotó: Balogh Zoltán/MTI)

Az idei tél eddigi leghidegebb szakasza jöhet: a jövő hét elején számottevő talajfagy is kialakulhat, és a hideg a növényeket is nyugalomra inti – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön közölt agrometeorológiai elemzésében.