4,2 milliárdért építhetnek sportközpontot Érden Mészáros Lőrinc gyermekei

Apjukhoz hasonló tehetséggel nyernek milliárdos közbeszerzéseket. Gyakorlatilag mindent vittek városban.

2018. október 11., 13:12

Szerző:

Érden a Nemzeti Sportközpontok megbízásából a Mészáros Lőrinc felcsút üzletember gyerekei (Mészáros Beatrix, Mészáros Ágnes és ifj. Mészáros Lőrinc) tulajdonába lévő cég, a Fejér B.Á.L. Zrt., valamint az Épkar Zrt. tervezi meg és építi meg a város új, multifunkciós sportközpontját, 4,2 milliárd forintért - írta a 24.hu.

A megbízásra bejelentkezett a zalaegerszegi ZÁÉV Építőipari Zrt. is, amely cég egyébként együtt dolgozik egy másik érdi munkán az ifjú Mészárosok családi cégével. Ráadásul a Fejér B.Á.L. Zrt. idén januárban nettó 14,8 milliárd forint értékű szerződést kötött az érdi önkormányzattal különböző építési beruházásokra, egyik konzorciumi társa pedig éppen a mostani „közbeszerzési ellenfele” a ZÁÉV Építőipari Zrt. Vagyis lényegében biztosra ment a Mészáros-cég, ha valahol bukik, akkor konzorciumban fog össze a pályázaton induló, esetleg nyertes cégekkel.

Balról a második Mészáros Beatrix, jobb oldalon Mészáros Lőrinc
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Idén a Mészáros-család vállalkozásai összesen 27,6 milliárd forint értékben nyertek el megbízásokat Érden konzorciumi tagként. A már említett, 14,8 milliárd forintos megbízás mellett Mészáros Lőrinc vasúti cége, az R-Kord Kft. a V-Híd Zrt.-vel 8 milliárd 678 millió forintért épít vágányt Érd állomás és Érd-alsó megállóhely közé, 1,3 kilométeren.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.