3,45 millióra büntették a TV2-t, amiért a műsorvezetői videóban kampányoltak Orbán Viktor és a Fidesz mellett

2018. április 11., 07:43

Szerző:

A médiatörvény megsértése maximális pénzbírság felét, 3,45 millió forintra büntették meg a TV2-t azért a videóért, amelyben a műsorvezetői nyíltan bevallották, hogy a Fideszre – szövegük szerint az egyéniben nem induló miniszterelnökre, Orbán Viktorra – szavaznak a vasárnapi magyarországi parlamenti választásokon – írja a hvg.hu. A TV2 ellen az MSZP-s Harangozó Tamás élt panasszal a Nemzeti Választási Bizottság előtt, kérve, hogy a maximális bírságot szabják ki az Andy Vajna filmügyi kormánybiztos tulajdonában lévő kereskedelmi televízióra. Ennek az NVB helyt is adott, megállapítva, hogy a TV2 műsorvezetői megsértették a médiatörvénynek azt a kitételét, amely szerint 

hírműsorban „műsorvezetőként, hírolvasóként, tudósítóként rendszeresen közreműködő munkatárs” politikai hírhez nem fűzhet véleményt, értékelő magyarázatot.

A videó miatt a rivális kereskedelmi televízió, az RTL Klub híradójában finoman be is szóltak a TV2-nek, ez azonba a TV2-t nem zavarta túlságosan, a szombati Tényekben is vetítették, a kereskedelmi televízió ismert arcai mellett Böde Dániel, Sasvári Sándor és Pataki Attila is elmondta, hogy a Fideszre adja a voksát.

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.