33 millióból indít mosolyoffenzívát az LMP

2018. július 6., 20:06

Szerző:

A 2018 decemberéig tartó fél év alatt 33 millió forintból indít imázsjavító kampányt a Lehet Más a Politika parlamenti frakciója – írja a párt üvegzseb-oldalán nyilvánosságra hozott információkra hivatkozva a Népszava. Az Országgyűlésben 9 képviselővel jelenlévő ellenzéki párt szakértők közreműködésével költi el a pénzt kommunikációs feladatokra, sajtómegjelenések tervezésére és jogi-szakértői tanácsadásra. Az ezekkel a feladatokkal kapcsolatos szerződések mindegyike közbeszerzési értékhatár alatt marad, és úgy néz ki, hogy a 

  • 4,7 millióért a párt kommunikációs igazgatójának, Halász Ambrusnak a tulajdonában lévő Kasivana Bt. intézheti a kommunikációt.
  • 3,5 millióért Weszely Zsuzsának, a párt külső munkatársának a feladata lesz a frakciótagok „közösségi média felületeinek tartalomfejlesztése és kommunikációs megjelenéseik online támogatása.
Ungár Péter, Szél Bernadett és Hadházy Ákos
Fotó: Hernád Géza
  • 3,8 millióért fotózzák a frakció tagjait.
  • Szintén 3,8 millióba fog kerülni a hírfigyelés és a külügyi politikai és kommunikációs tanácsadás, amelyet az afgán származású, de gyerekkora óta Magyarországon élő Janan Mirwais irányít. Róla a 444 írta meg, hogy jogászként korábban a Terror Háza Múzeumot fenntartó Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványnak dolgozott. Schmidt Mária múzeumi igazgató Ungár Péternek, az LMP elnökésgi tagjának az édesanyja. 
  • Az LMP jogi tanácsadókat is alkalmaz a következő fél évben, és fenntarthatósági és környezetvédelmi tanácsadást is igénybe vesz, ami 3,2 milliójába fog kerülni.

Ami azt illeti, az LMP-nek szüksége is van mosolyoffenzívára, a közkeletű vádak szerint ugyanis a párt felelőssége, hogy az ellenzéknek nem sikerült összefognia az április 8-i parlamenti választásokat felvezető kampányban és megakadályoznia a Fidesz kétharmados győzelmét. Az LMP-ben a parlamenti választások óta több fegyelmi eljárást is indítottak olyan politikusok ellen, akik hajlottak az együttműködésre, a belső konfliktusok miatt pedig Hadházy Ákos volt társelnök kilépett a pártból.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.