233 ezer forintra büntették az érdi polgármestert, aki önszorgalomból kampányolt egy kicsit a Fidesznek az EP-választás előtt

2019. június 2., 07:24

Szerző:

233 ezer forint pénzbírságra és 5000 forint eljárási illeték kifizetésére kötelezte a jogerős döntésében a Kúria T. Mészáros András érdi polgármestert, aki az EP-választási kampányban városvezetői minőségében buzdított először választókat, hogy szavazatukat a Fidesz-KDNP listájára adják – írja a 24.hu. A politikus elsőbbségivel feladott, Érd fejléces logóját viselő papírra írt levélben fordult az először választókhoz. Szerinte olyan képviselőket kell választani, akik valóban a magyar emberek érdekeit fogják képviselni az Európai Parlamentben, és nem a brüsszeli bürokrácia érdekeinek a kijárói lesznek Magyarországon, csakhogy először a Nemzeti Választási Bizottság, most pedig a Kúria mondta ki, hogy jogsértést követett el. A Kúria helybenhagyta az NVB döntését helybenhagyva állapította meg, hogy  T. Mészáros András megsértette a választási eljárási törvényben foglalt alapelveket, mert azt a látszatot keltette, hogy a helyi önkormányzat nevében eljárva buzdít a Fidesz-KDNP támogatására.

Fotó: Facebook

Egyelőre nem világos hogy T. Mészáros András kitől szerezte meg a hozzávetőlegesen 2700 először választó személy adatait, az viszont kiderült, hogy korábbi állításával szemben nem saját zsebből fizette ki a levélküldés csaknem félmilliós költségét, ezt ugyanis a Fidesz állta.