18 órán át nem fogad majd betegeket a Honvédkórház

Január elsején, vasárnap déltől másnap reggel 6 óráig nem fogad majd betegeket a Honvédkórház, mert ebben a 18 órában informatikai átállás zajlik majd.

2022. december 23., 13:33

Szerző:

A főigazgató, Wikonkál Norbert Miklós tájékoztatása szerint erre azért van szükség, mert az év első napján kiválással jön létre a belügyminiszter irányítása alatt egy új egészségügyi szolgáltató, az Észak-pesti Centrumkórház – Honvédkórház megnevezéssel, ehhez pedig szükség van a medikai rendszer átalakítására – vette észre a HVG.

A kórház biztosította az ez idő alatt érkező páciensek ellátását: közzétette azoknak az intézményeket a listáját, amelyekben őket ellátják majd. A sürgősségi szakellátást, illetve a sürgősségi betegellátó egységeken keresztül érkező belgyógyászai, gasztroenterológiai vagy kardiológiai ellátást igénylő betegeket az Uzsoki Utcai Kórházban, a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban, a Semmelweis Egyetem Klinikai Központjában, a Szent Imre Kórházban, a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban vagy a váci Jávorszky Ödön Kórházban fogadják majd.

A trombózisos, sztrókos, és többszörös traumás sérülést szenvedett betegek ellátására valamennyi közép-magyarországi régióban található egészségügyi szolgáltatót kötelezik majd. Az érintett ellátási területről érkező betegek elhelyezését az Országos Mentőszolgálat koordinálja.

(Kiemelt képünk: A Honvédkórház épülete. Fotó: Honvédkórház hivatalos Facebook oldala)

Tűz ütött ki a Városmajori kórház alagsorában, míg egy V. kerületi szálloda konyhájának kemencéje füsttel árasztotta el az épületet. Az esetek során nem sérült meg senki, a tűzoltók a helyszínen gondoskodtak a veszély elhárításáról.