Tényleg annyira hasznos egy balesetbiztosítás?

Megtalálni a tökéletes balesetbiztosítást nem egyszerű feladat.

2021. július 15., 13:24

Szerző:

Nem szeretünk erre gondolni, mégis bármelyikünkkel előfordulhat egy nem várt baleset. Egy rossz mozdulat, és könnyen akár kórházban is találhatjuk magunkat.

Ha csak a közlekedési baleseteket nézzük, a Magyar Autóklub statisztikája szerint 2021-ben május 31-ig 3995 közúti baleset történt, amelyből a legtöbb esetben, egész pontosan 1432-szer gyorshajtás miatt intézkedtek a helyszínre érkező szervek.

Baleset ugyanakkor nem csak az utakon érhet bennünket. Sokan pedig egyáltalán nem vagyunk felkészülve egy ilyen eseményre anyagilag. Ilyenkor hatalmas segítség lehet egy balesetbiztosítás, ami pont az ilyen váratlan szerencsétlenségek bekövetkezése esetén fizet.

Mire terjed ki a balesetbiztosítás?

Balesetbiztosítást szinte minden biztosítótársaság kínál. Megköthetjük önmagában, vagy akár lakás- és életbiztosítással együtt is. A biztosítási összeget pedig mindig előre, a szerződésben határozza meg a biztosító. Az összegek mellett a biztosítási események is tételesen fel vannak sorolva a szerződésben. Konstrukciótól függően ilyen esemény lehet például a csonttörés, égési sérülés, baleseti műtét, baleseti okból történő tartós kórházi ápolás, vagy a baleseti eredetű tartós egészségkárosodás esete.

Mennyibe kerül?

A balesetbiztosítások díjszabása igen széles spektrumon mozog attól függően, hogy melyik szolgáltatóval, mennyi és milyen eseményre szerződtünk és hogy mekkora kifizetést szeretnénk az egyes események után. Általánosságban kijelenthetjük, hogy annál magasabb díjat kell fizetnünk, minél több baleseti eseményt és minél magasabb kifizetési összeget határozunk meg.

Mindezek mellett az ár meghatározásában az is fontos, hogy egyéni vagy csoportos szerződést kötünk. Az előbbi esetén egy személyre szól a védelem, míg utóbbiban többeket is biztosítói védelem alá vonhatunk. Így akár az egész családot vagy egy egész céges csapatot is biztosíthatunk. Mindezeket figyelembe véve azt mondhatjuk, hogy találhatunk olyan csomagokat, aminek az éves díja 6.000 forint, de extrém sportolóknak szóló kiegészítő csomaggal akár évi 72.000 forintért is köthetünk balesetbiztosítási szerződést.

Accident in Daily Life Concept. Man Stepping Down Stair on a Ban

Melyik a legjobb balesetbiztosítás?

A piacon számos biztosító többféle ajánlata is megtalálható. Ezek közül érdemes azt a verziót választani, ami a saját élethelyzetünkre kínál megoldást. Például, ha munkánk miatt állandóan kocsiban ülünk, akkor érdemes olyan konstrukciót választani, ami kiegészítő közlekedési baleseti elemet is tartalmaz.

Ha tehát szeretnék objektív képet kapni az aktuálisan elérhető lehetőségekről a saját helyzetünk tükrében, mindenképpen érdemes felkeresnünk egy független szakértőt. Az ugyanis nem kérdés, hogy egy jól megválasztott balesetbiztosítással, havi párezer forintért hatalmas anyagi segítséget biztosíthatunk önmagunk és szeretteink számára egyaránt.

(Képek forrása: freepik)

12:01

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.

2024. április 26., 07:57

A zöldbab csökkenteni tudja az időskori degenerációs betegségek kialakulásának az esélyét, emellett az immunitást is fokozza. Sőt, még a krónikus betegségek kialakulásában is oroszlánrésze van. Mutatunk egy finom saláta receptet is!