Biszexuális és keresztény, mégis rendben az önbizalma

Saját önbecsülését építette fel Pető Attila Dániel, aki Stohl Lucával beszélget szerda este.

2021. október 27., 09:43

Szerző:

Újabb epizóddal jelentkezik a Szenzitív Stohl Lucával, a szerdai adás az önbizalommal foglalkozik. Az ismert írónő Szentesi Éva arról mesél, miként építette vissza az önbecsülését és nőiségét, miután felépült a daganatos betegségéből. Éva azt is elárulta, teljesen átértékelte az élet jelentőségét, megváltozott a viszonya a halállal, és már nagyon kevés olyan csip-csup ügy létezik, amin képes idegeskedni. Ide tartoznak a kötelező kontrollvizsgálatok.

Érkezik a stúdióba Pető Attila Dániel, aki nyíltan felvállalta, hogy papi zaklatás áldozata lett. Dániel a nagy nyilvánosság előtt először vállalta fel nemi identitását, és azt is elmondta, számára hogyan fér össze, hogy biszexuális és keresztény. Pető Attila Dániel elmondta,

nem vesztette el a hitét a kálváriája során, és biztos abban, hogy Isten nem tud nem szeretettel fordulni felé.

A Szenzitív meghívta Cziglán Karolina pszichológust is, aki elmondta, a gyerekek egészséges önbizalommal születnek, később tanuljuk meg a gátakat és nehézségeket, és emellett a megküzdési stratégiákat is később sajátítják el.

Elfogadta a meghívást a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely is, akinek minden sikerült az életben, hiszen élsportoló, a Nagy Sportágválasztó igazgatója, háromszoros édesapa, életrajzi könyvét pedig elkapkodták. Gergő elmesélte, gyermekkorában még frusztrálta magassága, de amikor 16 évesen a vízilabdaválogatott tagja lett, az önbizalma is megjött. A Nagy Sportágválasztó vezetője azt is elmondta, akkor épülhet fel egy gyerek egészséges önbizalma a sportban, ha nem erőszakolja rá a szülő a saját akaratát.

Mohamed Fatima pedig arról mesélt, nagyon sokáig megingatta az önbizalmát, hogy egy kisebbség tagjaként kirekesztette őt a magyar társadalom. Éppen ezért külföldre kellett mennie, hogy helyreállítsa az önbizalmát. Bár Fatimát folyamatosan cimkézték és gúnyolták a testsúlya, a bőrszíne és a származása miatt, kifejlesztett egy olyan viselkedést, amellyel sikerült megnyernie környezetét. Fatimának rengeteget jelentett édesanyja hite, és nagyon sokat jelent neki a vallása, az egyháza és a hite. Az, hogy miként küzdött meg Fatima az előítéletekkel és az önbizalomhiánnyal, kiderül a szerda esti Szenzitívből.

 

(Kiemelt kép: Stohl Luca, műsorvezető; Fotó: Dimény András/168)

A diéta egyik legnehezebb pontja, amikor a fogyni vágyó az édesség után sóvárog. Sokakban olyan erős a vágy, hogy „bűnöznek”, habzsolnak valami finomságot, majd kompenzálásként koplalnak. Azon túl, hogy ez a műkődés nem egészséges és rendkívüli módon megterheli az emésztőrendszert, még bűntudatot is kelt, ami miatt a legtöbben feladják a diétát. Vannak azonban olyan édességek, amelyek beilleszthetők a diétába. Mutatjuk!

 

2024. április 23., 13:18

Erős vérzés a menstruáció alatt? Köztes vérzés?? Ezekről elsőre azt gondolhatnád, hogy csak apróságok, amik a legtöbb nővel előfordulnak, azonban akár a méhnyakrák tünetei is lehetnek.