Biszexuális és keresztény, mégis rendben az önbizalma

Saját önbecsülését építette fel Pető Attila Dániel, aki Stohl Lucával beszélget szerda este.

2021. október 27., 09:43

Szerző:

Újabb epizóddal jelentkezik a Szenzitív Stohl Lucával, a szerdai adás az önbizalommal foglalkozik. Az ismert írónő Szentesi Éva arról mesél, miként építette vissza az önbecsülését és nőiségét, miután felépült a daganatos betegségéből. Éva azt is elárulta, teljesen átértékelte az élet jelentőségét, megváltozott a viszonya a halállal, és már nagyon kevés olyan csip-csup ügy létezik, amin képes idegeskedni. Ide tartoznak a kötelező kontrollvizsgálatok.

Érkezik a stúdióba Pető Attila Dániel, aki nyíltan felvállalta, hogy papi zaklatás áldozata lett. Dániel a nagy nyilvánosság előtt először vállalta fel nemi identitását, és azt is elmondta, számára hogyan fér össze, hogy biszexuális és keresztény. Pető Attila Dániel elmondta,

nem vesztette el a hitét a kálváriája során, és biztos abban, hogy Isten nem tud nem szeretettel fordulni felé.

A Szenzitív meghívta Cziglán Karolina pszichológust is, aki elmondta, a gyerekek egészséges önbizalommal születnek, később tanuljuk meg a gátakat és nehézségeket, és emellett a megküzdési stratégiákat is később sajátítják el.

Elfogadta a meghívást a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely is, akinek minden sikerült az életben, hiszen élsportoló, a Nagy Sportágválasztó igazgatója, háromszoros édesapa, életrajzi könyvét pedig elkapkodták. Gergő elmesélte, gyermekkorában még frusztrálta magassága, de amikor 16 évesen a vízilabdaválogatott tagja lett, az önbizalma is megjött. A Nagy Sportágválasztó vezetője azt is elmondta, akkor épülhet fel egy gyerek egészséges önbizalma a sportban, ha nem erőszakolja rá a szülő a saját akaratát.

Mohamed Fatima pedig arról mesélt, nagyon sokáig megingatta az önbizalmát, hogy egy kisebbség tagjaként kirekesztette őt a magyar társadalom. Éppen ezért külföldre kellett mennie, hogy helyreállítsa az önbizalmát. Bár Fatimát folyamatosan cimkézték és gúnyolták a testsúlya, a bőrszíne és a származása miatt, kifejlesztett egy olyan viselkedést, amellyel sikerült megnyernie környezetét. Fatimának rengeteget jelentett édesanyja hite, és nagyon sokat jelent neki a vallása, az egyháza és a hite. Az, hogy miként küzdött meg Fatima az előítéletekkel és az önbizalomhiánnyal, kiderül a szerda esti Szenzitívből.

 

(Kiemelt kép: Stohl Luca, műsorvezető; Fotó: Dimény András/168)

Az, hogy a stressznek számos negatív hatása ismert, senkinek sem új dolog: a csapból is az folyik, hogy mindent el kell követnünk a mérséklése érdekében. Ám arról már jóval kevesebb szó esik, mi mindenből tevődik össze testi-lelki jóllétünk, és hogyan hat párkapcsolatainkra, ha valamelyik területén megbomlik az egyensúly. Mik a jelei, hogy éppen ez történik, és mikre figyeljünk oda, hogy a saját és társunk közérzete is kielégítő maradjon? Cikkünkből kiderül!

A szépségápolás alapvető része a hajápolás is. Ha valóban szép és egészséges tincseket szeretnénk, akkor foglalkoznunk is kell vele. A rendszeres hajvágás, a megfelelő termékek és hajápolók használata egészségesen csillogó hajat fog eredményezni. Azonban vannak olyan külső tényezők, amelyek kevés idő alatt is képesek kárt okozni benne.

Kék, piros, lila? Sokféle hűtőfolyadék sorakozik a boltok polcain, azonban nem mindegy, hogy milyet vásárolunk. A fagyálló hűtőfolyadékok között ugyanis óriási különbségek vannak. Nem csak fagyáspontban. De nézzük az elejéről.