Kis ronda rózsaszín mihasznák: óriáspanda ikerpár született Franciaországban

„Élénkek, rózsaszínek és kövérkék" – így jellemezték őket az állatkert dolgozói.

2021. augusztus 2., 13:22

Szerző:

Két új lakóval büszkélkedik a francia Zoo de Beauval. Az óriáspanda ikrek augusztus 2-án jöttek a világra. A sok órányi várakozás után a pandamama, Huan Huan könnyedén hozta őket a világra.   

Az óriáspanda anyuka mindig is hatalmas figyelmet kapott, de a szülés előtt az összes ápolóját készenlétbe helyezték, hogy az elléshez megteremtsék a lehető legjobb körülményeket. Huan Huan csaknem négy évig várt második terhességével, de szerencsére beigazolódott, hogy ezalatt az idő alatt anyai ösztöneit tökélyre fejlesztette. A kicsik születése után azonnal elkezdte az újszülöttek gondos ápolását és nagyon ragaszkodik a babákhoz, így az ápolók megnyugodhattak.

 

A kicsik a kínai hagyományok szerint csak a 100. napuk után kapják meg hivatalos neveiket.

 

(Kiemelt kép forrása: Zoo de Beauval Facebook-oldala)

A gombák az élővilág harmadik legnépesebb országát alkotják, de alapvetően a másik kettő lakóira", az állatokra és a növényekre is hasonlítanak kissé amellett, hogy egyedi szerveződésű élőlények. 

Az elmúlt évtizedek technikai forradalma életünk szinte minden területén újítások olyan sorát hozta, amelyek könnyebbé és gazdaságosabbá teszik mindennapjainkat. A folyamatos fejlesztések természetesen az építőipart is komolyan érintették. Az innovációk az építőanyagok esetében is látványos eredményeket hoztak. Ezeknek a termékeknek a beépítéséhez ugyanakkor friss szaktudásra van szükség, ha maximálisan ki akarjuk használni a termékek adottságait. Ha nem az előírásoknak megfelelően vannak beépítve, előnyös tulajdonságaik csökkenhetnek, sőt, akár el is veszhetnek. A Wienerberger éppen ezért indította útjára Mesterház Programját, hogy a házépítőknek segítsenek elkerülni a kivitelezés során gyakran elkövetett hibákat.