Megvan, melyik Magyarország legbüdösebb városa

2018. szeptember 17., 12:15

Szerző:

Már közel ezer bejelentés érkezett az EnviroMind nevű online portálra, ahol a felhasználók zavaró szaghatásokat, zajokat és illegális hulladéklerakókat jelezhetnek – írja a Blikk.

Az idén tavasszal indult oldalon a látogatók már 990 észlelést rögzítettek, amelyek 85 százaléka volt zavaró szaghatással kapcsolatos. 

A nyár folyamán főleg Hatvanban és a környező településeken okozott gondot egy rendkívül büdös, ismeretlen eredetű szag terjengése. 

Ez az időszak a portálra beérkezett észleléseknél is jól megfigyelhető, hiszen június közepén, a probléma kirobbanásakor másfélszer annyi szagészlelés érkezett, mint a nyár folyamán átlagosan, az egész nyarat tekintve pedig a legtöbb szagészlelést Hatvanból jelezték. 

Zavaró szagok bejelentésekor a honlapon több szagtípus közül lehet választani: az eddig leggyakrabban jelölt kategóriának az olajos-kátrányos típus bizonyult, ezt követi a bélsár jellegű, majd a hányingert keltő szagfajta – írja a lap.

A hatvani bűzhelyzetről mi is beszámoltunk. 

A vállalkozások, cég sikerének egyik alapja, hogy megfelelő munkaerőt találjon, és persze meg is tartsa a dolgozóit. Manapság azonban nem sok cégnél tapasztalható munkaerőhiány, vagy épp olyan dinamikus fejlődés, amely több munkatárs felvételét indokolja. Megfelelő munkaerőt találni azonban nem egyszerű feladat, és többféle módszer is van már rá. Az egyik természetesen az, ha egy megüresedett pozícióra a cégen belül keresünk valakit, aki már ismeri a céget, és kellő tapasztalattal rendelkezik. Ettől még persze az ő pozíciója megüresedik, tehát mindenképp szükség lesz új emberre.