Megölte a kutya, amelyiket lelki egészsége rendben tartására kapott

A 21 éves birminghami nő, Keira Ladlow a testvérétől kapott egy Staffordshire bull terrier-keveréket, mert érzelmileg instabil volt, antidepresszánsokat szedett. A kutya összevissza harapta és belehalt a sérüléseibe. 

2021. június 4., 09:33

Szerző:

Keira Ladlowra arccal a földön fekve talált a testvére a lakásában – közölte a helyettes halottkém. A kutyát a testvére hozta haza, amikor megtudta, hogy elajádnékozza az előző tulajdonosa, Gucci ugyanis többször megharapta a vele együtt élő többi kutyát. A nő testvére tudott a kutya erőszakosságáról, de szerinte Gucci jól beilleszkedett náluk, jól kötődött hozzájuk. 

Mielőtt meghalt, Ladrow szólt a testvérének, hogy a kutya meg fogja harapni, de állítólag ő nem foglalkozott a problémával, azt feltételezte, hogy a nő nem vette be a gyógyszereit. Reggel elment dolgozni, ekkor a kutya együtt aludt a testvérével. Amikor délután hazaért, a nő vértócsában feküdt élettelenül. „Pánikoltam, nem tudtam, mit tegyek” – mondta később a hatóságoknak. A szomszédok hallották a kutyát ugatni és a nőt felszaladni a lépcsőn délelőtt 10-11 körül. „Mindig próbáltam megvédeni őt... felelősnek érzem magam, mindamellett, hogy nem tehettem semmit érte aznap” – mondta Kayden Barrett, a testvér. 

A halottkémet megkérdezték, mi történhetett, mitől változott meg a kutya viselkedése, de azt nyilatkozta: ezt nem fogjuk megtudni soha. A kutyát elaltatták – írta a BBC. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)