3 évet ad az életéhez, ha naponta ennyi lépést tesz meg

Ha önnek nehézséget okoz a napi 10 000 lépés megtétele, akkor most fellélegezhet. Egy friss tanulmány szerint ugyanis sokkal kevesebbet is gyaloglással is elérhetjük a kívánt hatást.

2024. március 13., 20:37

Szerző:

Mindannyian tudjuk, mennyire fontos, hogy naponta megtegyük a lépéseinket az egészségünk érdekében - kiderült, hogy hányat kellene naponta megtennünk. Évekig azt mondták, hogy a 10 000 lépés a mágikus szám, bár mostanra kiderült, hogy ennél jóval kevesebb lépés is ugyanolyan hatással van – derül ki a Mirror cikkéből.

A Vitality Insurance és a London School of Economics tanulmánya szerint heti háromszor 5000 lépés megtétele számos egészségügyi előnnyel járhat – és 3 évvel növelheti a várható élettartamot.

A tanulmányban valamivel több mint egymillió ember gyaloglási szokásait és egészségi állapotát elemezték az Egyesült Királyságban és Dél-Afrikában egy évtizeden keresztül, és megállapították, hogy az Egyesült Királyságban az emberek 35 százaléka „inaktív", ami a betegségek, például a 2-es típusú cukorbetegség óriási növekedéséhez vezet, és ennek következtében a kórházi kezelések számát növeli.

A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy ha csak az emberek fele hetente egyszer akár csak 5000 lépést is megtenne, elképesztően csökkenne a kórházi kezelések száma.

Azt is megállapították, hogy azoknál a 65 éves és idősebb embereknél, akik hetente háromszor több mint 7500 lépést tettek meg, mintegy 52 százalékkal kisebb volt az idő előtti halálozás valószínűsége.

A 45-65 év közöttieknél 38 százalékkal, az Egyesült Királyság többi lakosánál pedig 27 százalékkal volt kisebb a halálozás.

Váljon szokássá a séta!

Ha a gyaloglás szokássá válik, az segíthet a mentális egészség, a társadalmi elszigeteltség és az olyan nem fertőző betegségek, mint a rák és a 2-es típusú cukorbetegség jelentette jelentős hosszú távú kihívások kezelésében.

Az NHS ajánlása szerint az embereknek minden nap kellene valamilyen testmozgást végezniük, és hetente legalább kétszer erőnléti edzést tartaniuk. 

Az új szokások kialakításához Dr. Joe Dispenza szerint 21 napra van szükség, ennyi idő alatt alakul ki ugyanis egy új neurológiai program kialakításához.

 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó:  pasja1000 via Pixabay)

Tegnap 15:52

A kókuszzsír segít a felesleges kilóktól megszabadulni, mivel segíti a ketózist, azaz azt a természetes anyagcsere-állapotot, amelyben a test a glükóz helyett zsírokat és ketonokat használ energiaforrásként.