Kipróbáltuk a Realme GT 5G mobilját

A Realme derekasan küzd az ismeretlenség homálya ellen; az európai piacokon továbbra is elenyésző márkaismertséggel rendelkezik, de az utóbbi évek fejlesztései egyre magasabbra helyezik az ázsióját. A Realme GT 5G mobilja sem okoz csalódást, korrekt árazás és jó felszereltség jellemzi – ahogy az egy feltörekvő márkától várható.

2021. augusztus 18., 12:39

Szerző:

A színvariációk némileg különböző anyaghasználattal rendelkeznek. Az elegánsabb fekete és kék változat üvegborítással rendelkezik, a vagány sárga pedig vegán bőrrel van borítva. A termékfotókon harsánynak tűnő élénk sárga szín a valóságban inkább egyedi és élettel teli, de cseppet sem hivalkodó. A műbőr nagyszerű ergonómiai tulajdonságokat kölcsönöz a készüléknek, nem csúszik, a fogása kényelmes. Az anyaghasználatnak köszönhetően a hátlap nem lesz maszatos, csupán a kamerapanelt tudjuk összefogdosni.

 

A kijelző ebben az árkategóriában szinte kifogástalan. A 6,43 inches átmérőhöz 1080x2400 képpont társul, ami megegyezik a főbb versenytársak felbontásával. A Super AMOLED kijelző tökéletes színmegjelenítést szavatol, beleértve a fehéret és a feketét is. Az automatikus fényerősségről előlapi és hátlapi fényérzékelő gondoskodik. A készülék 60 vagy 120 Hz képfrissítésre képes a megjelenített tartalomtól függően.

 

A Realme GT mobil hardveres erőforrásai mindenképpen figyelmet érdemelnek. A Snapdragon 888 rendszerchip önmagában komoly fegyvertényt képvisel, amihez jelentős mennyiségű rendszermemória és komoly UFS belső tárhely társul. A melegedésből adódó teljesítményvesztés ellen a Realme rozsdamentes acélból felépülő hűtőrendszert épített, ami hatékonyabbnak bizonyul a hagyományos réz megoldásoknál. Egyes mérések szerint akár 15°C csökkenés érhető el a processzor esetében.

 

A készülék szoftveres támogatását az Android 11-re épülő Realme UI 2.0 látja el. A felület kifejezetten felhasználóbarát, letisztult és logikus, ráadásul rengeteg olyan lehetőséget kínál, amivel a saját igényeinkhez igazíthatjuk.

 

A hátlapon 64 megapixeles főkamerát és 8+2 megapixeles szettet találunk. Csodát nem várhatunk tőlük, de a mindennapi igények kielégítésére tökéletesen alkalmasak. Az AI-funkció azonban félresikerült, sem az élesítést, sem a szaturációt nem képes helyesen megválasztani. Dicséretet érdemel azonban az éjszakai mód.

 

Az akkumulátorkapacitásra nem lehet panaszunk, hiszen a 4500 mAh-s telep megfelelő ellátást biztosít a magas képfrissítéssel és erős hardveres csomaggal rendelkező telefonnak. Hozzávetőlegesen 14 órányi aktív böngészés és 19 órányi offline filmezés lehetséges. A csomag része egy 65 wattos eszköz, amivel a töltés alig több fél óránál. Vezetékmentes töltésre sajnos nincs lehetőség.

 

Összefoglalásként elmondható, hogy a Realme GT 5G mobiltelefon egy kiváló ár-érték aránnyal rendelkező készülék, amely legfőbb előnyét az erős hardveres támogatás jelenti. További pozitívumként említhető a szinte kifogásolhatatlan kijelző és a kiváló akkumulátorkapacitás. Ráadásul a felhasználói felület gyakorlatilag kifogástalan, rendkívül kényelmes vezérlést tesz lehetővé. A Realme GT 5G bátran ajánlható mindazok számára, akik felső-középkategóriás készüléket keresnek.

 

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.