Innovatív mosógépek a rezsiszörnyek ellen

Az ijesztően emelkedő energiaköltségekkel szemben csak az innovatív technológiák széleskörű alkalmazása jelenthet megoldást. A mosógépek a háztartások meghatározó nagyfogyasztói, ezért ezekre a készülékekre kiemelt figyelmet érdemes fordítani.

2022. szeptember 1., 11:08

Szerző:

Ha új készüléket vásárlunk, érdemes arra törekedni, hogy minél jobb energiahatékonyságra legyen képes. Az összehasonlításban az energiaosztályok segítenek, viszont tudni kell, hogy ezek besorolása a tavalyi év márciusában megváltozott. A korábbi A-D skála és az „A plusszos” jelölések megszűntek, a helyüket új skálázással rendelkező A-G energiaosztályok vették át. Az új besorolás szerint (is) az „A” besorolású gépek a legtakarékosabbak.

Nem az energiaosztály az egyetlen tényező, amely meghatározza a készülékek energiafogyasztását. Számos innováció és fejlesztés létezik, amely további megtakarítást tesz lehetővé.

A Whirlpool mintegy százéves története során elkötelezte magát, hogy mindig jobb és jobb háztartási gépeket állítson elő. Ennek az eredményeképpen születtek meg azok az innovációk és funkciók, amelyek a ma megvásárolható mosógépeket nagyszerű választássá teszik.

Az energiatakarékosság kulcsát jelenti az úgynevezett 6. ÉRZÉK funkció. Az innovációnak köszönhetően a készülék intelligens szenzorai a töltet mennyiségéhez és a ruha szennyezettségéhez igazítják az erőforrások felhasználását, ezzel akár 50% energia-, víz- és időmegtakarítást biztosítva.

További költségeket takaríthatunk meg, ha éjszakai áramot használhatunk. Senki sem szeretne felkelni az éjszaka közepén, hogy elindítson egy mosást… Természetesen nem is kell! A késleltetett indítás funkciónak köszönhetően rugalmasan választhatjuk meg a mosás időpontját. Reggel már csak teregetnünk kell. Annak sincs akadálya, ha tovább szeretnénk aludni.

A Whirlpool mosógépek rendelkeznek egy úgynevezett FreshCare+ funkcióval, ami innovatív dobmozgás és finom gőz segítségével gondoskodik a ruhák frissességéről. Az új FreshCare+ rendszer gőzhatásokat és rendszeres, lassú mozgatást váltogatva gyengéden kezeli a ruhákat, így biztosítva az anyagszálak közötti levegőkeringtetést, amely a ruhaneműket frissen tartja és megóvja azokat a kellemetlen szagoktól. A FreshCare+ használata valóban frissen tartja a ruhákat még órákkal a mosóprogram befejezése után is, így elkerülhető a dobban felejtett, vagy hagyott ruhák újramosása vagy átöblítése.

Jó szolgálatot tesz a Steam Refresh névre keresztelt funkció is, amely megújítja a ruhadarabok frissességét, elkerülve a felesleges mosást, ezáltal jelentős megtakarítást eredményezve. A ruhák mindössze 20 perc alatt újra viselhetővé válnak. A funkciónak köszönhetően a mosógép olyan gőzáramlást hoz létre, amely behatol a szálakba, eltávolítja a kellemetlen szagokat, ellazítja a szálakat és kisimítja a gyűrődéseket.

Ne feledjük, a foltok tisztítása nem csupán forró vízzel lehetséges. A Whirlpool speciális bio folteltávolító opciója még a legmakacsabb foltokkal is képes megbirkózni csupán 15°C-os vízhőmérséklet mellett.

Amennyiben szárítógépet vagy mosó-szárítógépet használunk, a centrifugasebességre az energiatakarékosság részeként kell tekinteni. Ennek a magyarázata abban rejlik, hogy az energiaigényes szárítási folyamat lényegesen lerövidíthető, ha a szövetek szálai között kevesebb nedvesség marad. Minél nagyobb a maximális percenkénti fordulatszám, annál hatékonyabb a nedvesség eltávolítása, azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy a nagysebességű centrifugálás roncsolhatja az érzékeny ruhadarabokat.

Látható, hogy a mosógépek számos innovatív fejlesztéssel rendelkeznek a jobb energiakihasználás érdekében. Válasszunk tudatosan, és bizonyosan elégedettek leszünk a döntésünkkel!

(x)