Innovatív mosógépek a rezsiszörnyek ellen

Az ijesztően emelkedő energiaköltségekkel szemben csak az innovatív technológiák széleskörű alkalmazása jelenthet megoldást. A mosógépek a háztartások meghatározó nagyfogyasztói, ezért ezekre a készülékekre kiemelt figyelmet érdemes fordítani.

2022. szeptember 1., 11:08

Szerző:

Ha új készüléket vásárlunk, érdemes arra törekedni, hogy minél jobb energiahatékonyságra legyen képes. Az összehasonlításban az energiaosztályok segítenek, viszont tudni kell, hogy ezek besorolása a tavalyi év márciusában megváltozott. A korábbi A-D skála és az „A plusszos” jelölések megszűntek, a helyüket új skálázással rendelkező A-G energiaosztályok vették át. Az új besorolás szerint (is) az „A” besorolású gépek a legtakarékosabbak.

Nem az energiaosztály az egyetlen tényező, amely meghatározza a készülékek energiafogyasztását. Számos innováció és fejlesztés létezik, amely további megtakarítást tesz lehetővé.

A Whirlpool mintegy százéves története során elkötelezte magát, hogy mindig jobb és jobb háztartási gépeket állítson elő. Ennek az eredményeképpen születtek meg azok az innovációk és funkciók, amelyek a ma megvásárolható mosógépeket nagyszerű választássá teszik.

Az energiatakarékosság kulcsát jelenti az úgynevezett 6. ÉRZÉK funkció. Az innovációnak köszönhetően a készülék intelligens szenzorai a töltet mennyiségéhez és a ruha szennyezettségéhez igazítják az erőforrások felhasználását, ezzel akár 50% energia-, víz- és időmegtakarítást biztosítva.

További költségeket takaríthatunk meg, ha éjszakai áramot használhatunk. Senki sem szeretne felkelni az éjszaka közepén, hogy elindítson egy mosást… Természetesen nem is kell! A késleltetett indítás funkciónak köszönhetően rugalmasan választhatjuk meg a mosás időpontját. Reggel már csak teregetnünk kell. Annak sincs akadálya, ha tovább szeretnénk aludni.

A Whirlpool mosógépek rendelkeznek egy úgynevezett FreshCare+ funkcióval, ami innovatív dobmozgás és finom gőz segítségével gondoskodik a ruhák frissességéről. Az új FreshCare+ rendszer gőzhatásokat és rendszeres, lassú mozgatást váltogatva gyengéden kezeli a ruhákat, így biztosítva az anyagszálak közötti levegőkeringtetést, amely a ruhaneműket frissen tartja és megóvja azokat a kellemetlen szagoktól. A FreshCare+ használata valóban frissen tartja a ruhákat még órákkal a mosóprogram befejezése után is, így elkerülhető a dobban felejtett, vagy hagyott ruhák újramosása vagy átöblítése.

Jó szolgálatot tesz a Steam Refresh névre keresztelt funkció is, amely megújítja a ruhadarabok frissességét, elkerülve a felesleges mosást, ezáltal jelentős megtakarítást eredményezve. A ruhák mindössze 20 perc alatt újra viselhetővé válnak. A funkciónak köszönhetően a mosógép olyan gőzáramlást hoz létre, amely behatol a szálakba, eltávolítja a kellemetlen szagokat, ellazítja a szálakat és kisimítja a gyűrődéseket.

Ne feledjük, a foltok tisztítása nem csupán forró vízzel lehetséges. A Whirlpool speciális bio folteltávolító opciója még a legmakacsabb foltokkal is képes megbirkózni csupán 15°C-os vízhőmérséklet mellett.

Amennyiben szárítógépet vagy mosó-szárítógépet használunk, a centrifugasebességre az energiatakarékosság részeként kell tekinteni. Ennek a magyarázata abban rejlik, hogy az energiaigényes szárítási folyamat lényegesen lerövidíthető, ha a szövetek szálai között kevesebb nedvesség marad. Minél nagyobb a maximális percenkénti fordulatszám, annál hatékonyabb a nedvesség eltávolítása, azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy a nagysebességű centrifugálás roncsolhatja az érzékeny ruhadarabokat.

Látható, hogy a mosógépek számos innovatív fejlesztéssel rendelkeznek a jobb energiakihasználás érdekében. Válasszunk tudatosan, és bizonyosan elégedettek leszünk a döntésünkkel!

(x)

Valaha a baseball sapkák kifejezetten férfias viseletnek számítottak, azonban ez már megváltozott, ugyanis számtalan kifejezetten hölgyek számára készült darabot fellelhetünk a piaci kínálatban. Ráadásul mára az uniszex viseletek is egyre népszerűbbé váltak a szebbik nem képviselőinek köreiben, így tehát a baseball sapkák is szépen lassan beszivárogtak az aktuális trendekbe. Hogyan viselhetjük tehát ezeket nőként, hogy valóban stílusos megjelentést kapjunk általuk?

Amikor lakást vagy házat keresünk, nem csak a válogatásba fektetett energia, a felújítás miatti izgalom, vagy épp a költözés lebonyolításának logisztikája, amely nagy feladatot ró ránk. Hanem maga a felelősség is, hogy a következő évekre, évtizedekre választunk otthont maguknak. Éppen ezért az ideális élettér keresését megfelelő tájékozódás után tanácsos elkezdeni. Nézzük, mire érdemes figyelnünk!

A szeptember beköszöntével ismét kitárják kapuikat az iskolák, ez pedig a szülők számára több fronton is kihívást jelent. A szükséges tankönyvek és íróeszközök beszerzése mellett a gyerek étkeztetését is meg kell tervezni, ilyenkor pedig felmerül a kérdés: fizessünk menzát, vagy inkább készítsünk minden nap szendvicset számára? Alábbi cikkünkben a menzás étkeztetés és az otthonról biztosított fogások előnyeinek is utánajárunk, hogy megkönnyítsük a döntést!

Hazánkban a hivatalos statisztikáknál jóval több, évente akár 40 ezer vadgázolás történhet. Ezt a számot hivatott csökkenteni a VIONN GO, az első okos vadriasztó, ami a gépjármű alvázára rögzítve a beépített hangszórónak köszönhetően jelzi érkezésünket az állatvilágnak. A fejlesztők egy mégis bekövetkezett vad által okozott baleset esetén a keletkezett kárt öt munkanapon belül megtérítik ügyfeleiknek egymillió forintig.

Otthonunkat azért szeretjük, mert melegséget és biztonságot ad. Ehhez az érzéshez természetesen szükség van arra, hogy rendben tudjuk életünk legfontosabb színterét, és meggyőződjünk arról, hogy sem számunkra, sem mások számára nem jelent veszélyt. Miket kell rendszeresen ellenőrizni ahhoz, hogy biztonságban tudjuk magunkat és otthonunk többi lakóját? Tudjuk biztosítani lakásunk biztonságát, vagy jobb, ha igénybe vesszük szakemberek segítségét is?