Hogyan kell viselni az oxford cipőt?

2021. július 21., 11:52

Szerző:

Az oxford cipő reneszánszát éli női fronton is, ennek ellenére valószínűleg nagyon kevesen ismerik a hiteles „oxfordi” egyetlen hétköznapi jellegzetességét. Te tudod, miről beszélek? Az oxford akkor oxford, ha a fűzős rész a cipő alsó része alá van varrva, és zárt fűzős rendszert alkot, szemben a nyitott fűzőszisztémával rendelkező derbi cipőkkel. Szó szerint ennyi. Ezen túlmenően az oxford cipő bármilyen stílust, konstrukciót és anyagot ölthetne magára, de többnyire lojálisan őrzik örökségüket, és főleg formálisan bőrből vagy velúrból készülnek.

Nem hihetetlen, hogy a fűzőlyukak elhelyezése meghatározhat egy cipőstílust?

 

De, abszolút! Viszont ez a tág definíció óriási szabadságot ad a stílus terén ennek a típusnak, hiszen függetlenül attól, hogy mennyire színes, innovatív vagy éppen egyedi a topán, pusztán a befűzés jellege alapján oxfordnak tekinthető. Így pedig a női divat rajongóinak hatalmas kínálatból lesz módjuk szemezgetni!

Tényleg bármilyen alkalomra ideális választás?

A klasszikus oxford cipő általában egyszínű és díszítés nélküli, mégis egy formális és elegáns megjelenésű lábbeli. Mindez tökéletesen alkalmassá teszi arra, hogy bármilyen alkalomra ideális alternatívát képviseljen, legyen szó akár színházi előadásról, esküvőről, vagy akár üzleti tárgyalásról. Kétségtelen, hogy ez a stílusú cipő elsősorban férfi ruházat által inspirált gyökerekkel rendelkezik, és az is, hogy az igencsak félreértett lapos cipőstílusok nagykövete, de egy fantáziadús ruhával, kabáttal kiegészítve nagyszerű ikonja lehet egy újfajta casual eleganciának.

Be mered vetni a férfiruhák ihlette megjelenést?

Ahogy azt már említettük, nem vehető el az oxfordoktól a férfiruházat ihlette múlt, ezért minden bizonnyal pont a pasiktól kölcsönzött trendekkel repíthető a legnagyobb magaslatokba ez a dizájn. Ha készen állsz arra, hogy százszázalékosan elkötelezd magad a sikkes megjelenés iránt, akkor állíts össze egy szürkeárnyalatos tomboy szettet slampos sziluettekkel – a siker garantált. A nőiesebb megközelítés irányából pedig keress egy szmokingos záródású ruhát valami édes árnyalatban, mondjuk pasztell rózsaszínben. Na? Melyik varázsol el inkább?

 

Autumn stylish woman's outfit. Red striped coat, black oxford shoes

 

Mit szólsz a zoknihoz vagy a necc harisnyához?

Az oxford cipőt lebilincselővé tehetik az érdekes, újszerű, különleges részletekkel rendelkező zoknik, de arról ne feledkezzünk meg, hogy ha szeretnénk optikailag trükközni, akkor mindenképpen mellőzzük a zokni használatát, mert a lábak így hosszabbnak tűnnek. A miniszoknya plusz neccharisnya összeállítás is meglepően jól passzol az oxforddal.

Hogy miért szeresd az oxford stílusát?

  • Mert azonnali klasszikus varázst kölcsönöz.
  • Mert tökéletes átmeneti cipő a tavaszi, nyári és őszi szezonban. Könnyen párosítható nyári ruhákkal, nadrágokkal és pulcsikkal is.
  • Mert egy rövid szoknyával vagy sorttal a lábaid hosszabbak és karcsúbbak lesznek.
  • Mert az oxfordi alacsony színkontraszt nagyon sokoldalúan használhatóvá teszi.

És ez még közel sem minden, amit a női oxford cipőkről tudni érdemes!

A gombák az élővilág harmadik legnépesebb országát alkotják, de alapvetően a másik kettő lakóira", az állatokra és a növényekre is hasonlítanak kissé amellett, hogy egyedi szerveződésű élőlények.