Hiperűrugrás a föld alatt: így még nem látta a Corvin metrómegállót

A Csillagok háborúja ihlette a Corvin-negyed megújuló metróállomásának tervezőit. Ahogy haladunk lefelé az állomáson, úgy erősödik az idő gyorsulásának illúziója.

2022. május 9., 12:30

Szerző:

Az utastér oszlopcsarnokra emlékeztet, ahol az öntöttvas köpenycső natúr felülete jelenik meg a ’70-es években rájegyzett feliratokkal – számolt be a Magyar Narancs. A burkolatok egymáshoz képest kitérő elemekként viselkednek, segítik az utasáramlást, az álmennyezetek a fehér színekkel, narancssárga betételemekkel és a világítótestek megmozgatásával az eredeti állomás elmosódott képeként értelmezhetők. 

 

(A 3-as metróvonal Corvin negyed állomása 2017. január 10-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán)

 

Napjainkban szinte mindenre találni megoldást, hiszen a fejlett technológia lehetővé teszi, hogy a legtöbb ember azzal foglalkozzon, vagy azt csinálja hobbiként, amihez csak kedve van. Az online szerencsejátékozás egy azon hobbik közül, amelyet a legtöbben űznek a világban.

A tökéletes, egészségesen ragyogó bőrt nem egyszerű elérni – és épp emiatt vágyódnak utána annyian. Van néhány alapvető szabály, amit be kell tartanunk, ha mi is ez után áhítozunk, ezek mellett pedig bevethetünk olyan furcsának tűnő módszereket is, amelyekről elsőre nem is gondolnánk, hogy működnek. Nézzünk is erre néhány konkrét – és egyben meglepő – példát!